mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Το "παραμύθι" της ΕΡΤ έχει δράκους και είναι αυτοί που θα την κλείσουν!

Σήμερα το μεσημέρι ο νέος διευθύνων σύμβουλος καλεί στην πρώτη συνάντηση με τους συντάκτες media. Η καλύτερη αφορμή για την αναδημοσίευση της "άποψης" από τις "typologies" συν ένα μικρό σχόλιο. Όλοι αυτοί που διορίστηκαν επί 8-10 μήνες με μισθούς άνω των 2.000 για γραμματείς γενικών και 3.000-3.500 ευρώ για συμβούλους-παρασυμβούλους, αποδέχονται να κλείσει η ΕΡΤ γιατί ξέρουν πως και πάλι θα ανταμειφθούν με διορισμό σε κάποιες άλλες θέσεις. Από κοντά και τα "παπαγαλάκια" της γραμμής στα έντυπα τους που απλώς έτσι έμαθαν. Να αναπαράγουν ότι τους σερβίρει ο κάθε γενικός. 

Το “παραμύθι” με την ΕΡΤ

Ξεκίνησε η “καμπάνια” εναντίον της ΕΡΤ με ερωτήματα για τη λειτουργία της και με την προτροπή πως πρέπει να κλείσει (τουλάχιστον) ένας τηλεοπτικός σταθμός η ΕΤ1 και τα προγράμματα της ΕΡΑ. Τα επιχειρήματα είναι ποικίλα. Από τις απεργίες που γίνονται και τα χαμηλά ποσοστά των προγραμμάτων σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, έως και το ύψος του ανταποδοτικού τέλους, το οποίο καθιέρωσε στα 4,24 ευρώ το μήνα η κυβέρνηση Καραμανλή καταργώντας σταδιακά τον ειδικό φόρο τηλεόρασης από τους ιδιώτες.
Για να τελειώνει το “παραμύθι” με την ΕΡΤ.

-Η ΕΡΤ δεν επιβαρύνει τον προυπολογισμό. Πληρώνεται απευθείας από τους πολίτες. Αντιθέτως εισφέρει στον κρατικό προυπολογισμό.

-Η ΕΡΤ σε αντίθεση με την ιδιωτική τηλεόραση, είναι επί δύο χρόνια, μέσα στην κατάσταση πτώχευσης, κερδοφόρος καθώς σταμάτησε το “πάρτι”.

-Η ΝΕΤ πριν από ένα χρόνο έφτασε στην κορυφή της θεαματικότητας, στη βραδιά των εκλογών, όταν σταμάτησαν οι παρεμβάσεις. Συνεπώς είναι θέμα προσώπων. Η τρικομματική κυβέρνηση, τοποθέτησε στην ΕΡΤ, νομάρχες από την Πελοπόννησο, γραμματείς από την Εύβοια, διευθυντές με προσωπικές εταιρείες, κουμπάρους πολιτικών, δημοσιογράφους που χρωστούνε σε συναδέλφους τους χρήματα και αποτυχημένους πολιτευτές. Αν υπήρχε ΑΣΕΠ, δεν θα μπορούσαν να περάσουν ούτε απέξω από το Ραδιομέγαρο.

Προκαλεί προβληματισμό η επιμονή στην κατάργηση τηλεοπτικών σταθμών της ΕΡΤ, όταν ακόμη και σήμερα οι ζημιογόνοι ιδιωτικοί σταθμοί, ψάχνουν να αγοράσουν μικρά κανάλια. Ο λόγος είναι προφανής. Αναζητούνται συχνότητες για την ψηφιακή εποχή για να ανπτυχθούν συνδρομητικές υπηρεσίες.

Είναι εθνική ανάγκη η ΕΡΤ να επιστρέψει στην παραγωγή ελληνικών τηλεοπτικών προγραμμάτων και να μετατραπεί σε βραχίονα ανάπτυξης που θα υποστηρίξει την οπτικοακουστική αγορά και τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: