mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Χορταστική ενημέρωση για δορυφορική-ψηφιακή TV στο νέο τεύχος του DigitalTVInfo

Το μοντέλο κατάθεσης υποψηφιότητας και όχι της διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού για τη χορήγηση των ψηφιακών συχνοτήτων, επιλέγει η κυβέρνηση για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, δίνοντας προβάδισμα σε όσους παρόχους δικτύου υπάρχουν ήδη στην αγορά. 
Αυτό αποκαλύπτει μεταξύ άλλων το νέο τεύχος του περιοδικού Digital TV Info που κυκλοφορεί από χτές στα περίπτερα.
Το χορταστικό περιοδικό για ειδήμονες της δορυφορικής τηλεόρασης και τους ερασιτέχνες της πληροφορίας για την ψηφιακή τεχνολογία, δημοσιεύει ένα άκρως ενδιαφέρον θέμα για τα περίπου 150 δορυφορικά κανάλια HDTV που εκπέμπονται ελεύθερα.

Το δελτίο Τύπου του DigitalTVInfo

Άκρως ενημερωμένο με όλες τις τελευταίες εξελίξεις κυκλοφορεί στα περίπτερα το νέο τεύχος του Digital TV info. Στο νέο τεύχος όχι μόνο θα βρείτε όλες τις τελευταίες εξελίξεις από το επερχόμενο switch off της Κρήτης, αλλά και όλες τις λεπτομέρειες από την δορυφορική μετάδοση των καναλιών της ΕΡΤ στις 3E, καθώς και όλα τα… απαραίτητα ώστε να είστε σε θέση να προβείτε σε λήψη και αναπαραγωγή των καναλιών. Παράλληλα, από την ιστοσελίδα μαςwww.digitaltvinfo.gr, σας ενημερώνουμε καθημερινά για οποιαδήποτε αλλαγή προκύψει. 

Φυσικά όλα αυτά είναι μια σταγόνα από την πολύ πλούσια και αποκλειστική ειδησεογραφία που σας επιφυλάσσει κάθε μήνα το Digital TV info. Στο νέο τεύχος αποκαλύπτουμε νέα στοιχεία για την αντικατάσταση καρτών Nova, αλλά και για τοσπάσιμο της 3ης γενιάς παντρεμένων Irdeto καρτών, που δημιουργεί πλέον αλλά δεδομένα στην αγορά και αναγκαστικά θα οδηγήσει σε επανατοποθέτηση πολλών θεμάτων.

Και όπως πάντα η Ματίνα Παπαχριστούδη σας αποκαλύπτει σε αποκλειστικότητα τα πάντα για τον διαγωνισμό και τις άδειες ψηφιακής της ψηφιακής τηλεόρασης. Διαβάστε ποιο μοντέλο θα ακολουθηθεί, ποιοι παίκτες κάνουν πίσω και ποιοι νέοι παίχτες ετοιμάζονται να μπουν στο παιχνίδι των ψηφιακών αδειών.
Το κεντρικό θέμα του περιοδικού στηρίζεται στο γεγονός ότι κάθε σπίτι πλέον διαθέτει μια HD τηλεόραση και άρα υπάρχει ανάγκη για HD περιεχόμενο. Και εκεί έρχεται ο Γιάννης – Φίλιππος Δημητριάδης, ο οποίος σαρώνει την ζώνη Clarke και σας αποκαλύπτει όλα τα ελεύθερα HD κανάλια που εκπέμπονται από αυτή. Χωρίς καμία απολύτως χρέωση μπορείτε να παρακολουθήσετε περίπου 150 δορυφορικά κανάλια υψηλής ευκρίνειας, πολλά από τα οποία είναι άκρως ποιοτικά.
Η συνέχεια ανήκει στους φανατικούς των Linux δεκτών. Εδώ ο Σωτήρης Χατζηστρατής σας αποκαλύπτει όλες τις βασικές εντολές Telnet για έλεγχο δέκτη Linux - Enigma2. Μέσω των εντολών αυτών μπορείτε να λύσετε μια για πάντα, μια σειρά από προβλήματα που παρουσιάζονται στους enigma2 δέκτες.
Και αυτό το μήνα το Digital TV info κάνει στάση στην έκθεση indelex by electronica. Όμως αυτή τη φορά δεν σας παρουσιάζουμε περίπτερα και μηχανήματα, όπως τον προηγούμενο μήνα, αλλά τους ανθρώπους. Σας παρουσιάζουμε τους αναγνώστες των περιοδικών μας που μας επισκέφτηκαν στην έκθεση, αλλά και μια σειρά από στελέχη της αγοράς (τεχνικούς ή εταιρίες), που με την συμβολή τους φτάνουν τα προϊόντα σε εσάς, μέσα από ένα πολύ πλούσιο φωτορεπορτάζ.
Η συνέχεια περνάει στην στήλη Εγκαταστάσεις, που αυτόν τον μήνα, σας ενημερώνει για τις αλήθειες και ψέματα που ακούγονται για τα ομοαξονικά καλώδια δορυφορικής TV. Συνδυάζοντας θεωρία και πράξη ο Παναγιώτης Ψυχογιός σας περιγράφει όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε, ώστε να εγκαταστήσετε επιτυχώς το ομοαξονικό καλώδιο που βλέπετε δορυφορική TV.
Η κυρίως αρθογραφία ολοκληρώνεται με ένα 100% επαγγελματικό άρθρο από τον μοναδικό Θανάση Κυριακόπουλο, που σας περιγράφει πώς μπορείτε να προχωρήσετε σε αναμετάδοση ψηφιακού καναλιού με την χρήση regenarators.
Η αρθογραφία του περιοδικού περιλαμβάνει ακόμη τα πλούσια και πραγματικά τεστ νέων συσκευών, που περνάνε κάθε μήνα από το εργαστήριο του περιοδικού. Αναμφισβήτητα ξεχωρίζει ο νέος δέκτηςSkybox F5, ο οποίος παρουσιάζεται μαζί με τα παρελκόμενά του GPRS Dongle, U-remote και Wi-Fi Dongle, που επιτρέπουν την λήψη internet μέσω δικτύου GPRS, την διαχείριση και τον έλεγχο του δέκτη μέσω λογισμικού iOS, από συσκευές Tablet ή Smartpone (με δωρεάν application) και σύνδεση σε ασύρματο δίκτυο Wi-Fi, αντίστοιχα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο νέος dual boot δέκτης Optibox EVO, που στηρίζει την λειτουργία του στον επεξεργαστή Broadcom BCM 7358 και μπορεί να λειτουργήσει είτε σε περιβάλλον enigma2, είτε στο νέο περιβάλλον Mara.

Αναμφισβήτητα ένας από τους ασφαλέστερους και ποιοτικότερους τρόπους αναμετάδοσης μιας πηγής HDMI είναι ενσύρματος. Και αυτό εκμεταλλεύεται το νέο tvLink HD της Global Invacom, που υπόσχεταιαναμετάδοση μιας HD οπτικοακουστικής πηγής μέσω ομοαξονικού καλωδίου σε δεύτερο δωμάτιο, παρέχοντας και δυνατότητα απόμακρο τηλεχειρισμού. Η συσκευή δοκιμάστηκε με δέκτη Nova HD PVR, δέκτη Dreambox DM 800se και PC.

Στις δοκιμές του τεύχους θα βρείτε ακόμη το νέο Tab 7 Dual, που αποτελεί το πρώτο Tablet PC τηςEngel, το κορυφαίο σε απόδοση τιμή sat finder Golden Media Multibox, το Deviser S7000 ένα κορυφαίο πεδιόμετρο σε τιμή σοκ(!) και τα επαγγελματικά headend Polytron SPM και Anntron DTVRack.

Και όπως πάντα μαζί με το Digital TV info θα βρείτε και το περιοδικό Security Report, με ένα μοναδικό θέμα, που σας δείχνει πώς μπορείτε να χειριστείτε οποιοδήποτε πίνακα συναγερμού με ένα Tablet PC, ακόμη και όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο application, καθώς και άλλα ειδικά θέματα που αφορούν τουςεπαγγελματίες τεχνικούς των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Φέρνοντας κάθε μήνα πρωτότυπα θέματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στα έντυπα μέσα,πλούσιο και αποκλειστικό ρεπορτάζ από όλες τις εξελίξεις, καθώς και πλήρης και κυρίως έγκυρησύνοψη της ειδησεογραφίας του μήνα, ελπίζουμε το νέο τεύχος του Digital TV info, να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: