mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Δημοσιογράφοι υπέρ του αγώνα των εκπαιδευτικών

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ στο ΑΜΠΕ
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Ως εργαζόμενοι στον Τύπο και δη σε δημόσιο μέσο, δεν μπορούμε να σιωπήσουμε μπροστά στη διαρκή καταστροφή των εργασιακών δικαιωμάτων, στη συκοφάντηση ολόκληρων κλάδων εργαζομένων και στη συστηματική καταπάτηση του Συντάγματος. Χθες ήταν οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες. Σήμερα στοχοποιούνται οι 87.000 καθηγητές μέσης εκπαίδευσης. Αύριο μπορεί κάλλιστα να είμαστε εμείς στη θέση τους. Κάθε απεργία που έχει νόημα, γίνεται θύμα απαγόρευσης από την κυβέρνηση με το «έτσι θέλω», πέρα από τις πρόνοιες του Συντάγματος.
Το ζήτημα δεν είναι πλέον το πότε θα γίνουν εξετάσεις –οι εξετάσεις έχουν καθυστερήσει και παλιότερα εξ αιτίας απεργίας και δεν χάλασε ο κόσμος.
Το ζήτημα είναι η τήρηση του Συντάγματος, οι συνδικαλιστικές και ατομικές ελευθερίες, το κράτος δικαίου, η αξιοπρεπής διαβίωση όλων. Το ζήτημα είναι να μπει φραγμός στην κοινωνική ερήμωση.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Αθήνα ενώνουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους συναδέλφους, τους γονείς, τους μαθητές, και μια σειρά φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων, δηλώνοντας την ολόψυχη υποστήριξή τους στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών. Καλούμε τους συναδέλφους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού 2 και Κορνάρου) τη Δευτέρα 13/5 στις 7.00 μ.μ.



Μιχάλης Ψύλος, εκπρόσωπος στο ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελένη Νικολάου, εκπρόσωπος στο Μικτό της ΕΠΗΕΑ

Πέτρος Τσάγκαρης, εκπρόσωπος στο Μικτό της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: