mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Σε πώληση το 17% του RTL group

Επιβεβαιώνεται η πληροφορία πως ο διεθνής κολοσσός ΜΜΕ, ο όμιλος της Bertelsman θέτει προς πώληση περίπου το 17% των μετοχών του RTL group. Η πρώτη ενημέρωση στα στελέχη του RTL group έγινε από τη μητρική εταιρεία στις αρχές Απριλίου, με την επισήμανση πως ο όμιλος θέλει να επανεξετάσει τη συμμετοχή του ενόψει των στρατηγικών επιλογών στου στη βιομηχανία των Μέσων. Και ενώ στον διεθνή Τύπο γινόταν λόγος για την πρόθεση του ομίλου Bertelsman να επεκταθεί σε νέες αγορές με εξαγορά εταιρειών που βρίσκονται στην αιχμή των νέων πλατφορμών διανομής περιεχομένου, ήρθε η επισημοποίηση της διάθεσης πώλησης των μετοχών.

Την περασμένη Δευτέρα ανακοινώθηκε πως ο όμιλος Bertelsmann καθόρισε την τιμή για την πώληση 25,5 εκατομμυρίων μετοχών του RTL group προς 55,5 ευρώ ανά μετοχή, προσδοκώντας πως θα λάβει στα ταμεία του το ποσό του 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ από αυτή την πώληση. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα rapid.com η τιμή που δόθηκε είναι μικρότερη από τη αναμενόμενη και ίσως αυτό αντανακλά την αβεβαιότητα των επενδυτών διεθνών για τις προοπτικές ανάπτυξης των παραδοσιακών ραδιοτηλεοπτικών φορέων που αντιμετωπίζουν τον έντονο ανταγωνισμό από τους νέους παίκτες στη διανομή τηλεοπτικού περιεχομένου.
Ο όμιλος Bertelsmann θα διατηρήσει την πλειοψηφία των μετοχών του RTL group μειώνοντας το ποσοστό του από 92,3% σε 75,1%. Ένα ποσοστό της τάξης του 24,1% δόθηκε προς διάθεση στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Σύμφωνα με τον Thomas Rabe, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Bertelsmann, τα έσοδα από την πώληση των μετοχών του RTL group θα διατεθούν για την υλοποίηση της εταιρικής στρατηγικής του ομίλου που βασίζεται στις βασικές προτεραιότητές , την ενίσχυση της ψηφιακής μετάβασης, την επέκταση των πλατφορμών ανάπτυξης και τη διείσδυση σε νέες αγορές. 
 Η πώληση του 17% του RTL group είναι μια από τις μεγαλύτερες πωλήσεις μετοχών του γερμανικού ομίλου. Όπως αναφέρουν πληροφορίες στο διεθνή Τύπο στόχος του ομίλου Bertelsman είναι να αποκτήσει πρόσβαση στις νέες ψηφιακές πλατφόρμες διανομής. Δεν είναι άσχετες οι φήμες πως ο γερμανικός κολοσσός δείχνει ενδιαφέρον εξαγοράς για εταιρείες όπως η Hulu ή η Netflix.

Δεν υπάρχουν σχόλια: