mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Η αιφνιδιαστική(;) πτώχευση Δ.Ρίζου, ζητά έξοδα διατροφής!

Εν μέσω διάφορων διαρροών και πληροφοριών, οι εργαζόμενοι του "Αδέσμευτου Τύπου" εντάχθηκαν σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας. Διαπίστωσαν επίσης χριστουγεννιάτικα πως τα κομπιούτερ από τα γραφεία τους έκαναν φτερά! Και λίγες μέρες μετά, ενώ διάβαζαν πως ο "Αδέσμευτος Τύπος" θα επανακυκλοφορήσει ως "παραπολιτική εφημερίδα" και ο εκδότης του θα είναι σχολιαστής στον Ελεύθερο Τύπο, ήρθε η πραγματική είδηση. Η οποία και έβαλε τα πράγματα στη θέση της.
Στις 28 Δεκεμβρίου κατατέθηκε αίτημα πτώχευσης της εκδοτικής εταιρείας του "Αδέσμευτου Τύπου" Μακεδονικές Εκδόσεις με τις υπογραφές των Δημήτρη Ρίζου και Σπύρου Κλαδά. Η αίτηση πτώχευσης συζητήθηκε στις 2 Ιανουαρίου και η προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου ορίζει να μην υπάρξει καμία παρέμβαση στην επιχείρηση υπέρ όσων έχει οφειλές, με εξαίρεση τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. 
Ο Δ. Ρίζος ζητά τη λύση της επιχείρησης εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης,
της αδυναμίας καταβολής δεδουλευμένων, την επίσχεση εργασίας, τις απεργίες, κ.λ.π. Υποστήριξαν πως η επιχείρηση έχει οφειλές ύψους 7 εκατ. ευρώ ενώ της οφείλουν 1,3 εκατ. ευρώ. Ζήτησε μάλιστα μέχρι την οριστική απόφαση του δικαστηρίου να συνεχιστεί η επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας, προφανώς για να συνεχίζει τις εισπράξεις επί των οφειλόμενων σε αυτήν. Ζήτησε ακόμη να επιδικαστεί στους νομίμους εκπροσώπους κ των οικογενειών τους έξοδα διατροφής!

(Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από την ομάδα face book των εργαζομένων του Αδέσμευτου).
Η γενική συνέλευση τους πραγματοποιείται στις 7 Ιανουαρίου στην ΕΣΗΕΑ και στη δίκη που έγινε οι δημοσιογράφοι ΔΕΝ εκπροσωπήθηκαν. 
Θυμίζουμε ότι ο εκδότης τους χρωστάει μισθούς 5 μηνών και δεν εφαρμοζόταν η Συλλογική σύμβαση εργασίας από το 2008.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δε βγαίνουν στη δημοσιότητα και φορολογικές δηλώσεις σαν του Ρίζου, του Πίκουλα, του Κουρτάκη που δηλώνουν εκδότες, κυκλοφορούν σε πολυτελείς γειτονιές και με πολυτελή αυτοκίνητα με την πλάτη των απλήρωτων εργαζομένων τους;

Ανώνυμος είπε...

Ο Κλαδάς είναι ο γνωστός από το Υπουργείο Πολιτισμού; Κανείς δε χάνεται ε::;;;