mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Αγχωμένη "εισβολή" ασφαλιτών στον Κρήτη FM

(αναδημοσίευση από το radiofono)

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου αλληλέγγυοι στις καταλήψεις προχώρησαν στην κατάληψη για 1 περίπου ώρα του Ραδιοφωνικού σταθμού Κρήτη FM 101,5 στα Χανιά. Κατά την διάρκεια της κατάληψης του σταθμού, διαβάστηκαν κείμενα αλληλεγγύης και κάλεσμα για την συγκέντρωση του Σαββάτου στην πλατεία Αγοράς (http://wp.me/p2IoS0-Ez).
Μετά το τέλος της κατάληψης του σταθμού περίπου στις 3:30 εμφανίστηκαν 2 άντρες της ασφάλειας, που ζητούσαν πληροφορίες για τους συντρόφους που έκαναν την κατάληψη. 

Παρατίθεται το ρεπορτάζ του “Αγώνα της Κρήτης” που αναφέρει το γεγονός :
Η κατάληψη έληξε και οι αλληλέγγυοι αποχώρησαν  κι εμείς πιστέψαμε, πως πλέον η ημέρα θα κυλούσε στους φυσιολογικούς ρυθμούς. Αυτή ήταν όμως μόλις η αρχή των επισκέψεων που δεχθήκαμε σήμερα.
Γιατί, κατά τις 3.30 η ώρα και προς μεγάλη μας έκπληξη 2 άνδρες της ασφάλειας εισήλθαν φουριόζοι και αυτοί στα κτίρια της Αγιάς ζητώντας πληροφορίες γύρω από την ταυτότητα αυτών που προχώρησαν σε κατάληψη.
Όλα αυτά ενώ την ίδια στιγμή στον ίδιο χώρο πραγματοποιούνταν η ζωντανή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΚΡΗΤΗ TV 1 «Χθες – Σήμερα – Αύριο» με τον διευθυντή του σταθμού Νίκο Αγγελάκη.
Οι 2 αστυνομικοί της ασφάλειας αν και ενημερώθηκαν πως το μόνο άτομο που θα μπορούσε να τους ενημερώσει με λεπτομέρειες για το γεγονός εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε ζωντανή εκπομπή, επέμειναν να μείνουν στο χώρο έως τη λήξη της εκπομπής. Η επίσκεψη των ανδρών της Ασφάλειας Χανίων έγινε κατόπιν εντολής του Διοικητή Ασφαλείας Χανίων.
Έκαναν ερωτήσεις για τον αριθμό των παρευρισκόμενων, την ώρα που ξεκίνησε και την ώρα που έληξε η κατάληψη καθώς και τον τρόπο με τον οποίο έφθασαν στην περιοχή οι αλληλέγγυοι ενώ στο τέλος δεν παρέλειψαν να μας ρωτήσουν αν επιθυμούμε τη δίωξη των ατόμων.
Εμείς απλά θα πούμε ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του σταθμού που εμφανίζονται αστυνομικοί της ασφάλειας δίχως κάποια τηλεφωνική επικοινωνία πρωτύτερα, αυτοβούλως, και για ένα τέτοιο θέμα. Ένα ερώτημα είναι, αφού οι άνδρες της ασφάλειας πήραν εντολή από τον Διοικητή Ασφαλείας Χανίων, ο Διοικητής Ασφαλείας Χανίων από ποιον ανώτερό του πήρε εντολή; Αποτέλεσε δική του απόφαση να στείλει τους συγκεκριμένους αστυνομικούς στους χώρους του σταθμού;
Το βέβαιο είναι πως η φυσική παρουσία των αστυνομικών δεν ήταν αναγκαία και η ενημέρωση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και μέσω τηλεφώνου. Κι αυτό, γεννά ερωτήματα. Μήπως ο σκοπός της επίσκεψης δεν ήταν η ενημέρωσή τους για την κατάληψη;
Ο ίδιος ο διευθυντής του σταθμού κ. Νίκος Αγγελάκης κατήγγειλε ζωντανά στον αέρα την αψυχολόγητη και δίχως λόγο παρουσία των 2 αστυνομικών στον χώρο που σύμφωνα με δικές του εμπειρίες θύμισε άλλες εποχές.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση να τους γνωστοποιήσουμε πως αν υπάρξει ποτέ ξανά ανάγκη, εφόσον συντρέχει λόγος, θα τους τηλεφωνήσουμε εμείς..

Εκ της διευθύνσεως του ΚΡΗΤΗ FM 1015

Δεν υπάρχουν σχόλια: