mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Στον αέρα η δορυφορική εκμετάλλευση της ERT World

Τέσσερις μήνες συμπληρώνονται από την ανάθεση μεταφοράς του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ στην εταιρεία KB Impuls συμφερόντων Δ. Κοντομηνά. Η ΕΡΤ είχε δηλώσει μετά την κατοχύρωση αυτού του διαγωνισμού πως θα εκμεταλλευτεί μόνη της τα δορυφορικά σήμετα και είχε ανακοινώσει ειδική επιτροπή για αυτό. Μήνες μετά, διαπιστώνει πως δεν μπορεί να έχει καμία συμφωνία. Η ERT World μεταδίδεται δορυφορικά σε όλο τον κόσμο αλλά η ΕΡΤ δεν έχει κανένα απολύτως έσοδο!
Κατά πληροφορίες το θέμα έχει θορυβήσει τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης που βάλλεται ήδη πανταχόθεν για τις προκλητικές προσλήψεις. Πάντα κατά πληροφορίες δόθηκε εντολή στις οικονομικές υπηρεσίες να προχωρήσουν στις διαδικασίες διεθνούς διαγωνισμού για την εκμετάλλευση του δορυφορικού σήματος σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Αφρική. Μέχρι τότε τα ταμεία της ΕΡΤ θα μείνουν κενά. 

Η δυσάρεστη για τη διοίκηση, εξέλιξη ήρθε με την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την αμερικάνικη πλατφόρμα διανομής τηλεοπτικού σήματος Dish Network. Η ΕΡΤ πρότεινε να της αποδίδεται 3,5 δολάρια ανά συνδρομητή της πλατφόρμας για την ERT World εκτιμώντας πως στο ελληνικό πρόγραμμα είναι εγγεγραμμένοι περί τους 30.000 συνδρομητές. Ο εκπρόσωπος της πλατφόρμας δήλωσε πως το ανώτερο ποσό που μπορεί να δώσει είναι 80 χιλιάδες δολάρια, ποσό που δεν ικανοποίησε τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης. Και τώρα τρέχουν για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού που θα εξασφαλίσει μια πιο συμφέρουσα συμφωνία για την ΕΡΤ.

Πηγή: DigitalTV info

Δεν υπάρχουν σχόλια: