mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Καζαμίας ΜΜΕ για το 2013

Από το Ποντίκι-media

Ιανουάριος: Η χρονιά αρχίζει υπέροχα για την τηλεόραση. Στην αγορά CES 2013, στο Λας Βέγκας, σε μια κίνηση ύψιστης αλληλεγγύης οι μεγαλύτερες εταιρείες δωρίζουν στα κανάλια 354 τούρκικες σαπουνόπερες.

Φεβρουάριος: Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τελειώνει. Οι εκδότες που έμειναν εκτός αρχίζουν απεργία πείνας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Μάρτιος: Ο Σίμος Κεδίκογλου παρουσιάζει το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ. Συγχωνεύονται υποχρεωτικά Mega με Star και ΑΝΤ1 με Alpha. Χωρίς συν-μέτοχο λαμβάνουν άδεια Alter και 902 TV.

Απρίλιος: Το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά τα κατάφερε. Τις ειδήσεις στη ΝΕΤ παρουσιάζουν εναλλάξ στελέχη της Ν.Δ. Η διοίκηση της ΕΡΤ αποφασίζει να αλλάξει το όνομα της ΝΕΤ για λόγους ιστορικής συνέχειας σε Ε(θνική) Υ(πηρεσία) Τ(ηλεόρασης) και να χαρίσει στο ΤΑΙΠΕΔ το 50% των οικοπέδων που κατέχει σε όλη την Ελλάδα.

Μάιος: Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής δεν κατάφερε να ορίσει νέα μέλη στο Ραδιοτηλεοπτικό. Σε μια κρίση μεγαλοψυχίας ο πρόεδρος και τα μέλη του δηλώνουν πως μπορεί να παραμείνουν στο όργανο για τα επόμενα έξι χρόνια.

Ιούνιος: Στον Τύπο οι αλλαγές είναι σαρωτικές. Τα έντυπα μετατρέπονται σε απλά τμήματα ιντερνετικών news rooms και ελάχιστοι συντάκτες αποδέχονται να εργαστούν σε αυτά. Οι εκδότες προσφέρουν επιμίσθιο τέσσερα ολόκληρα ρεπό τον μήνα σε όσους αποδεχθούν να γράφουν και στις εφημερίδες τους.

Ιούλιος: Διαφημιστές και ΜΜΕ ανακοινώνουν τη διοργάνωση μεγάλου συνεδρίου. Σύμβουλος της τρόικας ανακοινώνει πως σε κάθε διαφήμιση που θα διανέμεται στα ΜΜΕ ειδικό τμήμα στις διαφημιστικές εταιρείες θα ελέγχει το περιεχόμενο δημοσιευμάτων και προγραμμάτων.

Αύγουστος: Τα ΜΜΕ σιγούν γιατί δεν υπάρχουν κυβερνητικά γεγονότα.
Σεπτέμβριος: Τα συνδικαλιστικά σωματεία αφυπνίζονται και προκηρύσσουν απεργία διαρκείας. Οι εκδότες ανακοινώνουν πως για λόγους οικονομίας οι εφημερίδες θα κυκλοφορούν δυο φορές την εβδομάδα. Η ενημέρωση παραδίδεται στα παραρτήματα των blogs.

Οκτώβριος: Κατόπιν δια-τηλεοπτικής σύσκεψης τα κανάλια αποφασίζουν πως θα μεταδίδεται ένα κεντρικό δελτίο ειδήσεων σε διακαναλική σύνδεση. Οι παρουσιαστές συναντιούνται σε κεντρικό ξενοδοχείο για να μοιράσουν τις μέρες μεταξύ τους.

Νοέμβριος: Ξαφνικά η Αττική μένει χωρίς μουσικά ραδιόφωνα. Ιός έπληξε τα κομπιούτερ που παίζουν play list και δεν υπάρχει ούτε ένας τεχνικός να δώσει λύση.

Δεκέμβριος: Η Κομισιόν δεν αποδέχεται το δεύτερο αίτημα για παράταση στην ψηφιακή τηλεόραση, κυκλοφορεί το μνημόνιο 5, με το οποίο όλα τα κανάλια γίνονται ψηφιακά και εντάσσονται στην πλατφόρμα της Deutcshe Telekom.

Δεν υπάρχουν σχόλια: