mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Τι συμβαίνει στο Ριζοσπάστη;

Τρομοκρατία και φίμωση των δημοσιογράφων στον "Ριζοσπάστη" 

Από την Αυγή

Καθεστώς τρομοκρατίας και φίμωσης επιχειρεί να επιβάλλει η διεύθυνση του "Ριζοσπάστη" στους εργαζόμενους, μετά το κλείσιμο του 902 TV και τις πρόσφατες απολύσεις πέντε δημοσιογράφων. To ΚΚΕ παρότι "πρωτοπορεί" στους αγώνες για τη χειραφέτηση του λαού και την αναζωογόνηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, δεν ακολουθεί την ίδια πολιτική και για τους δικούς του τους εργαζόμενους. Όπως λέει το ίδιο, διότι ο "Ρ" δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση, οπότε λειτουργεί με άλλους όρους.
Ιδού λοιπόν πώς λειτουργεί η μή καπιταλιστική επιχείρηση του ΚΚΕ, στην οποία απαγορεύονται ακόμα και οι συνελεύσεις εργαζομένων, εντός του κτιρίου του Περισσού, κεκλεισμένων των θυρών. Απαγορεύεται ακόμα και να μιλήσουν:
Στις αρχές της εβδομάδας 16 εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της εφημερίδας, μή μέλη του κόμματος, ζήτησαν εγγράφως από τον εκπρόσωπό τους στην ΕΣΗΕΑ να συγκαλέσει συνέλευση εργαζομένων, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στην εφημερίδα και να παρουσιάσει η διεύθυνση ποιο είναι το σχέδιό της για τους εργαζόμενους. 
Οι 16 επισημαίνουν ότι θα πρέπει να απαντηθεί ποιος είναι ο αριθμός των δημοσιογράφων που θα απολυθεί, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των απολύσεων και με ποιο καθεστώς θα εργάζονται όσοι παραμείνουν.
Πρώτη δουλειά του εκπροσώπου ήταν να ενημερώσει τη διεύθυνση του "Ριζοσπάστη". Από την επόμενη μέρα ξεκίνησε ένα όργιο τρομοκρατίας από τους υπεύθυνους των τμημάτων. Μιλώντας στον καθένα ξεχωριστά, προειδοποίησαν τους 16 να σταματήσουν αμέσως κάθε ενέργεια, να σταματήσουν να ζητούν συνέλευση, να μην προσφύγουν στην ΕΣΗΕΑ γιατί αυτό σημαίνει ρήξη με την εφημερίδα και με το ΚΚΕ.
Αυτή είναι η αντίληψη του ΚΚΕ για τους εργαζόμενους και την εργασία. Τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα ισχύουν μόνο απέναντι στα μονοπώλια και τον σάπιο καπιταλισμό, όχι στις δικές μας τις ΑΕΒΕ.

Αγγέλα Νταρζάνου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: