mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ο λόγος στους αποκλεισμένους που έχουν φωνή και δράση

Μνημόνιο τους η λογοκρισία – απάντηση μας η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπειαΤετάρτη 9 Γενάρη, στις 7 , στο Φλοράλ (πλατεία Εξαρχείων)
Στην εκδήλωση θα χαιρετίσουν: Κώστας Αρβανίτης, Δημήτρης Τρίμης

Από τη Συσπείρωση 

Τα ΜΜΕ στην Ελλάδα αποτέλεσαν τους ιδεολογικούς στυλοβάτες της μνημονιακής πολιτικής που καταδίκασε την κοινωνία σε διαρκή εξαθλίωση. Αυτή η διαπίστωση είναι πλέον ορατή στη συλλογική συνείδηση και πυροδότησε την ανυποληψία και την αναξιοπιστία του Τύπου. Η 4η εξουσία αντί να ασκεί έλεγχο και κριτική στις υπόλοιπες, γατζώθηκε απ’ αυτές και τώρα μοιράζεται το ίδιο πεπρωμένο… Κινδυνεύει να καταρρεύσει μαζί τους. Μέσα από μηχανισμούς αποσιώπησης της πραγματικότητας, συγκάλυψης πολιτικών και οικονομικών σκανδάλων, συκοφάντησης κοινωνικών αγώνων τα ΜΜΕ στην πλειοψηφία τους επιδιώκουν την εμπέδωση του δόγματος του σοκ και τη χειραγώγηση της συλλογικής συνείδησης. Οι εργοδότες στα ΜΜΕ πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης με χιλιάδες απολύσεις και καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων στους εργαζόμενους στον Τύπο. Με εκβιαστικές και τρομοκρατικές μερικές φορές μεθόδους οικοδομούν ένα σύστημα αυστηρά ελεγχόμενης ενημέρωσης.

Ως Συσπείρωση Δημοσιογράφων αντιλαμβανόμαστε ότι το ζήτημα της ενημέρωσης είναι σύμφυτο με το ζήτημα της δημοκρατίας σ’ αυτόν τόπο και ότι ο ρόλος των εργαζόμενων στον Τύπο είναι στο πλευρό της κοινωνίας. Στην κοινωνία απευθυνόμαστε και μόνο σ’ αυτήν λογοδοτούμε. Ο αγώνας μας για θέσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, είναι ταυτόχρονα και αγώνας για μια ανεξάρτητη ενημέρωση που θα υπηρετεί την κοινωνία και τη δημοκρατία.
Γι’ αυτό το λόγο διοργανώνουμε την Τετάρτη 9 Γενάρη μια ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση χωρίς πάνελ, στρογγυλά τραπέζια και ειδήμονες. Θέλουμε ένα ζωντανό διάλογο με την κοινωνία. Καλούμε λοιπόν απλούς εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους , νέους, εκπροσώπους κοινωνικών κινημάτων, πολιτικών φορέων, οικολογικών κινήσεων, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών να συμμετάσχουν ισότιμα σ’ αυτό το πείραμα μοιράζοντας μαζί μας τα βιώματα τους, καταθέτοντας παρατηρήσεις και κριτικές και κυρίως αναζητώντας όλοι μαζί ένα δικό μας «μνημόνιο» αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας.

Σας περιμένουμε 

Δεν υπάρχουν σχόλια: