mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Θα υπακούσει η ΕΡΤ στην ψηφιακή απαίτηση των καναλαρχών;

Πάρνηθα το επόμενο Switch off ; Και μετά τι;
Γράφει ο Γιάννης-Φίλιππος Δημητριάδης
(αναδημοσίευση από DigitalTV Info)

Η πρόταση της Digea είναι το επόμενο switch off να γίνει τον Ιούνιο (τέλη του μήνα) στην Πάρνηθα, ενώ μένει τελικά πίσω η μετάβαση στην Κρήτη. Από εκεί και πέρα ο ιδιωτικός πάροχος -από ότι δείχνει- δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε επόμενο switch off αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του από την πολιτεία και ζητάει έμμεσα να σταματήσει και η ΕΡΤ. Πρόκειται για ένα είδος εκβιασμού από την πλευρά της Digea που δεν ξέρουμε ακόμη κατά πόσο θα γίνει ανεκτός από την πολιτεία.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι η πορεία των ΕΡΤ και Digea όσο και αν θέλουμε δεν μπορεί να είναι απαραίτητα κοινή. Και ο λόγος είναι ότι η Digea είναι ένα σύνολο τηλεοπτικών ιδιωτικών εταιριών, που έχουν πρωταρχικό στόχο το κέρδος, κάτι που σημαίνει ότι η Digea σε περιοχές με μικρή πληθυσμιακή κάλυψη δύσκολα θα προχωρήσει. 
Αντίθετα η ΕΡΤ έχοντας πρώτα από όλα κοινωνικό ρόλο και αμειβόμενη από την ειδική εισφορά όλων με τη ΔΕΗ, οφείλει να φέρει το ψηφιακό σήμα της σε κάθε νοικοκυριό της χώρας και μάλιστα έχει ήδη αργήσει πάρα πολύ! Για αυτό η ΕΡΤ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική κατά την κοινή μετάβαση με την Digea και θα πρέπει να διαφυλάξει και όχι να ρισκάρει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Σε κάθε περίπτωση ακόμη κι αν επιτευχθεί ο στόχος του 85% στην πληθυσμιακή κάλυψη η γεωγραφική κάλυψη της επαρχίας παραμένει πολύ χαμηλή και υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν ακόμη δει ψηφιακό σήμα από κανένα πάροχο, όπως η Δυτική Μακεδονία στην οποία διαμένω.


(Αναρτήθηκε στις 22/01/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια: