mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Μικρά νέα της ψηφιακής

Εκτός Αττικής και το Galatsi TV

Ξεκαθαρίζει σταδιακά το τηλεοπτικό τοπίο στην Αττική. Άλλος ένας τηλεοπτικός σταθμός βγήκε έκτος UHF. Το ΕΣΡ αποφάσισε την οριστική διακοπή λειτουργίας του καναλιού «G TV» νομού Αττικής, λόγω μη βιώσιμης λειτουργίας του σταθμού. Το κανάλι δεν έλαβε άδεια ψηφιακής εκπομπής.

Πρόβλημα στο ιστορικό κέντρο

Χωρίς ψηφιακό σήμα στην Αττική μένουν οι περιοχές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, Πλάκα, Κολωνάκι, Εξάρχεια που βλέπουν τηλεόραση καλωδιακά, εξαιτίας της πολιτικής ανυπαρξίας του κράτους. Αιτία είναι η μεταφορά της αρμοδιότητας στην περιφέρεια και η άρνηση της να καλύψει το κόστος ψηφιοποίησης του τηλεοπτικού σήματος επειδή δεν προβλέφθηκαν τα κονδύλια! Η λύση που προτείνουν στους κατοίκους είναι να ξαναβάλουν κεραίες στα μπαλκόνια τους!
Οι αποκωδικοποιητές όμως ξεπούλησαν

Ο φόβος να μείνουν χωρίς τηλεόραση μέσα το Καλοκαίρι οδήγησε εκατομμύρια πολίτες της Αττικής στα ηλεκτρονικά καταστήματα για την αγορά ψηφιακών αποκωδικοποιητών. Η ψηφιακή εκπομπή της Digea από τον Υμηττό έπιασε στον ύπνο πολλούς κατοίκους αφού ούτε καν η διαφημιστική καμπάνια δεν προχώρησε. Παρά την κρίση οι εισαγωγείς αποκωδικοποιητών δηλώνουν πως έχουν αδειάσει ήδη οι αποθήκες τους από δέκτες. Δεν υπάρχει ακόμη εκτίμηση για το πόσοι αποκωδικοποιητές πουλήθηκαν, ωστόσο από τα πολυκαταστήματα λένε πως οι πελάτες αγόραζαν δυο και τρεις δέκτες μαζί. Υπάρχει όμως σημαντική ακόμη μερίδα κατοίκων που δεν έχει πρόσβαση στην ψηφιακή τηλεόραση από τον Υμηττό.

Γκρίνια από τα περιφερειακά

Με κακό σήμα εκπέμπουν ψηφιακά τα 14 περιφερειακά κανάλια της Αττικής μέσω της Digea και σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία έγινε αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών από τους σταθμούς. Θέλουν εξηγήσεις για τους λόγους που τα δικά τους σήματα δεν φαίνονται καθαρά σε αντίθεση με των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Στην παρουσίαση του ψηφιακού εγχειρήματος του Υμηττού πάντως ο διευθύνων σύμβουλος της Digea Γιώργος Μαθιός είχε μιλήσει για χρησιμοποίηση άλλων, διαφορετικών πομπών για τις ανάγκες των περιφερειακών καναλιών. Το θέμα θα έχει σίγουρα εξέλιξη.

Ο ΟΤΕ TV το παλεύει

Τους 80.000 συνδρομητές έχει φθάσει πλέον η IPTV και η δορυφορική πλατφόρμα της OTE TV, με περίπου 36.000 συνδρομητές να καταγράφονται στο δορυφορικό πακέτο και 44.000 μέσω Conn-Χ. Ο OTE TV έκανε το βήμα και ανέβασε στη συνδρομητική δορυφορική πλατφόρμα του περιφερειακά κανάλια της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας προσδοκώντας έτσι συνδρομητές από Μακεδονία και Κεντρική Ελλάδα.




1 σχόλιο:

arva είπε...

Μία διευκρίνηση. Το GTV εκπέμπει μόνο από τα VHF, όχι στα UHF και μόνο από Πάρνηθα. Όσο λοιπόν η Πάρνηθα δεν κάνει ψηφιακή μετάβαση με υποχρεωτικό σβήσιμο όλων των αναλογικών πομπών το GTV μπορεί να συνεχίσει να εκπέμπει κανονικά!!!