mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Το Channel 9 υπέγραψε, στον Alpha radio οι ατομικές και έπεται συνέχεια;

Η ΕΤΕΡ προκηρύσσει την πρώτη της απεργία στο ραδιόφωνο του Alpha και το Διασωματειακό ανακοίνωσε τη στήριξη του σε αυτή την απεργία. Οι πρώτες απολύσεις στο ραδιόφωνο του Δ.Κοντομηνά ήχησαν το καμπανάκι στο δεύτερο μεγάλο κύμα της (θερινής) σφαγής στα ΜΜΕ. Στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 η σφαγή έγινε πριν ανοίξει συνδικαλιστική μύτη, στο Channel 9 μάλλον δεν πήραμε καν χαμπάρι το πότε υπέγραψαν όλοι, εντός τριών ωρών,  τις ατομικές συμβάσεις τους με μειώσεις της τάξη του 22%.
Στο ραδιόφωνο του Alpha οι ατομικές μοιράστηκαν και η διοίκηση επιχείρησε να μαντρώσει το προσωπικό για εξαγγελίες την περασμένη εβδομάδα. Η παρουσία των σωματείων (ΕΤΕΡ, ΕΣΗΕΑ, κ.λ.π) προφανώς τους χάλασε τα σχέδια στην πρώτη αυτή επαφή. Και ύστερα έγιναν οι απολύσεις τεχνικών. Οι δημοσιογράφοι, ή μάλλον ορισμένοι από τους δημοσιογράφους κάτι λένε πως δεν τους αφορά το θέμα με τους τεχνικούς (ε, παλιά μου τέχνη κόσκινο). Εξάλλου για τους τεχνικούς και μόνο για αυτούς, ο διευθύνων της ΔΕΜΚΟ μίλησε για εκ περιτροπής εργασία...Για τους δημοσιογράφους κάτι είπε για προσωπική διαπραγμάτευση. Δηλαδή; Αν είσαι ωραίος και δικός μας θα παίρνεις κάτιτις παραπάνω; Ουδείς έμαθε πραγματικά.
Όλοι εκτιμούν πως το επόμενο βήμα της ιδιοκτησίας θα γίνει στην τηλεόραση του Alpha. Για τις ατομικές συμβάσεις βεβαίως. Στο μεταξύ η μετακόμιση των ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών Alpha στο στούντιο Pro θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο. Ωραίος μήνας για εργοδοτικές παρεμβάσεις γενικά.
Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι αν ο Κρίστοφερ Μάϊνους στο αποχαιρετιστήριο τραπέζι που έκανε σε εργαζόμενους-στελέχη του Alpha στο τέλος του Ιουνίου, τους ευχήθηκε τελικά "Αντίο και καλή σας τύχη". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: