mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Οι μισθοί του ΑΠΕ και τα λεφτά του Mega**

** media news

Σώθηκαν οι μισθοί!
Από τις πρώτες αποφάσεις που υπέγραψε ο Σίμος Κεδίκογλου ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τα ΜΜΕ είναι η έγκριση ποσού 2 εκατομμυρίων ευρώ για να πληρωθούν οι μισθοί. Οι εργαζόμενοι είχαν ενημερωθεί πριν μερικές μέρες ότι η έγκριση της επιδότησης «κόλλησε» εξαιτίας της πρωτοβουλίας της γενικής γραμματείας να ζητήσει έρευνα για το εν λόγω κονδύλι. Υπήρξε έτσι κίνδυνος οι εργαζόμενοι να πληρωθούν τον Αύγουστο, κάτι που φαίνεται πως αποφεύχθηκε με την έγκριση Κεδίκογλου.

Μπαίνουν τα χρήματα 
Ως τις 6 Αυγούστου προβλέπεται να διαρκέσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο Mega με στόχο την άντληση 10 εκατ. ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα άμεσα και πιεστικά προβλήματα του καναλιού. Από τις πρώτες προτεραιότητες είναι η αποπληρωμή των χρεών στις εταιρείες παραγωγής προκειμένου να ηχήσει και πάλι το «κλακέτα πάμε» στα γυρίσματα των ελληνικών σειρών.

Απόφαση σταθμός για την εκ περιτροπής εργασία
Η απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία δικαιώνονται 200 εργαζόμενοι στο συγκρότημα της «Μακεδονίας» κρίνει την εφαρμογή του συστήματος της εκ περιτροπής εργασίας «καταχρηστική» και αποτελεί σταθμό για αντίστοιχες περιπτώσεις σε επιχειρήσεις.
Η υπόθεση αφορά σε περίπου 200 δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς υπαλλήλους κ.ά. εργαζόμενους στις εταιρίες «Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ» και «Εκδοτική Θεσσαλονίκης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ», στους οποίους η εργοδοσία επέβαλε σύστημα εκ περιτροπής εργασίας το Φεβρουάριο του 2011. Κατά την απόφαση μετακυλίστηκε από την εργοδοσία η αντιμετώπιση της οικονομικής ζημίας των επιχειρήσεών της στους εργαζόμενους που έχασαν ποσοστό από 20% ως και 60% των αμοιβών τους. Αντίστοιχο πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας εφαρμόστηκε και στον «Αγγελιοφόρο» αλλά δεν είχε κατατεθεί αγωγή των εργαζομένων. 

Πλήρης απαξίωση της «Ε»
Έφθασε και η ώρα των κατασχέσεων στα περιουσιακά στοιχεία της «Χ.Κ.Τεγόπουλος». Τη στιγμή που η εταιρεία δηλώνει στο Χρηματιστήριο Αθηνών πως αίτημα πτώχευσης έχει καταθέσει μόνο η εταιρεία EWORX A.E και όχι η Τράπεζα Alpha, εκδόθηκαν οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις για κατασχέσεις στο κτίριο της Μιίνωος και στο εργοστάσιο στο Κορωπί. Η απόφαση αφορά αγωγές και πρόσφυγες των απλήρωτων εργαζομένων που διεκδικούν τα χρήματα τους. Σύμφωνα με Κάποιες εκτιμήσεις η ενημέρωση της Χ.Κ.Τεγόπουλος στο ΧΑ πιθανώς να σημαίνει πως συναινεί με τη λύση-πρόταση της Alpha να δοθεί ο τίτλος σε άλλον εκδότη, απαλλαγμένος από τα χρέη της καταρρέουσας εκδοτικής εταιρείας.

Νέα εφημερίδα στο «κουφάρι» της «Ε»
Η πρόταση που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα από ομάδα εργαζομένων στο κτίριο της Μίνωος ήταν πολύ συγκεκριμένη. Υπό τον τίτλο "Για μια Κοινωνική Επιχείρηση Εργαζομένων Ελευθεροτυπίας", αρκετοί από τους δημοσιογράφους που θεωρούν πως υπάρχει ακόμη ελπίδα για τη συνέχιση της «Ελευθεροτυπίας» υπέγραψαν για το Καταστατικό για τη δημιουργία μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης. Το πόσο θα προχωρήσει θα εξαρτηθεί από το μοντέλο βιωσιμότητας του νέου φύλλου που όπως μαθαίνουμε θα έχει διαφορετικό τίτλο.

Ένεση ρευστότητας
Για τις 3 Αυγούστου προγραμματίζεται η έκτακτη γενική συνέλευση της Forthnet με θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 30 εκατομμύρια ευρώ. Ήταν η προγραμματισμένη περυσινή αύξηση που αναβλήθηκε δυο φορές. Μένει να αποδειχθεί αν αυτή τη φορά οι διεθνείς μέτοχοι θα κάνουν το βήμα και θα δώσουν τη ένεση ρευστότητας στην εταιρεία της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: