mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

O 902 TV απέχει από την ψηφιακή, η Nova επίγεια στην Κρήτη

Στις 20 Ιουλίου στον Υμηττό σβήνει το αναλογικό σήμα της η ιδιωτική τηλεόραση. Ο 902 TV όμως ανακοινώνει πως θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά από τη συχνότητα 61 UHF . Αυτή η συχνότητα στο μεταξύ έχει ήδη αποδοθεί για "ψηφιακό μέρισμα"στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Πρακτικά μέχρι να γίνει η δημοπράτηση του ψηφιακού μερίσματος, ο 902 δεν έχει πρόβλημα (;). Μετά όμως πρέπει να αποκτήσει άλλη συχνότητα. Ή να γίνει ψηφιακός και να μεταφέρει το σήμα του κάποιος πάροχος δικτύου στο "μπουκέτο" του. Ή μήπως θα κλείσει; 
Την ίδια ώρα η Nova επίγεια μετά την Αθήνα-Θεσσαλονίκη, στήνει πομπούς στην Κρήτη. Την είδηση ανάρτησε το digitalTVinfo

Η ανακοίνωση του 902 όπως εστάλη:  

Σάς ενημερώνουμε πώς η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε ιδιοκτήτρια τού τηλεοπτικού σταθμού 902 δέν θα διακόψει τήν αναλογική εκπομπή του προγραμματός της στο δίαυλο 61 απο το Κ.Ε. Υμηττού στις 20 Ιουλίου 2012. 
Για το λόγο αυτό παρακαλούμε οπως ενημερώσετε τους τεχνικούς σας οπως σε κάθε εγκατάσταση ψηφιακού αποκωδικοποιητή να παρέχεται η δυνατότητα λήψης του αναλογικού προγράμματος του 902 απο τους τηλεοπτικούς δέκτες.Σε περίπτωση υψηλής στάθμης σήματος στην είσοδο του τηλεοπτικού δέκτη απο το loop through του ψηφιακού αποκωδικοποιητή να χρησιμοποιείται διακλαδωτής σήματος. 
Για την ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΓΚΑΣ Διευθυντής 902

Και η εικόνα των εκπομπών Nova επίγεια στην Κρήτη

Η συνδρομητική Nova Επίγεια κάνοντας την έκπληξη ξεκίνησε εκπομπές στη Κρήτη πριν από την Digea και την ΕΡΤ. Η εκπομπή γίνεται από το κανάλι 37 στο Ηράκλειο (Ρογδιά) και από το κανάλι 39 στα Χανιά (Μαλάξα). 
Η τροφοδοσία των δύο κέντρων γίνεται από τον δορυφόρο Eutelsat 3C (3 μοίρες ανατολικά) και τη συχνότητα 12741,Η,12690 2/3 DVB-S2/8PSK. Στο multiplex της Nova Επίγεια περιλαμβάνονται τα δύο συνδρομητικά κανάλια Nova Cinema 1 και Nova Sports 1/Disney XD, καθώς και το ειδησεογραφικό Euronews και το γαλλικό TV 5 Europe που μεταδίδονται ελεύθερα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο Ηράκλειο Κρήτης ενώ τα 2 συνδρομητικά κανάλια Nova Cinema 1 και Nova Sport1/Disney XD εμφανίζονται δεν μεταδίδονται ελεύθερα.

Πετρος είπε...

Τι εννοείς δεν μεταδίδονται ελέυθερα τα συνδρομητικά κανάλια?