mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Χαραμάδα ελπίδας πληρωμών μόνο μετά από κινητοποίηση...

(αναδημοσίευση από ekprosoposeleftherotypias

Τη δέσμευση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΣΠΕΑΘ για την άμεση επίλυση του προβλήματος της γρήγορης καταβολής των επιδομάτων επίσχεσης προς τους εργαζόμενους στη ΧΚΤ είχε σαν αποτέλεσμα η σημερινή μας κινητοποίηση στο ταμείο του κλάδου. Εκκρεμεί πλέον η υλοποίηση της δέσμευσης αυτής, την οποία και θα παρακολουθήσουμε στενά.
Ο πρόεδρος, ο γενικός διευθυντής και η αρμόδια διευθύντρια δεσμεύτηκαν ότι θα επισπεύσουν τη διαδικασία αξιοποιώντας πρωτίστως το ήδη υπάρχον προσωπικό που είναι μοιρασμένο στις διάφορες διευθύνσεις και το ζήτημα θα λυθεί και "τυπικά" στο ΔΣ του οργανισμού την ερχόμενη Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012. Εκπρόσωποι της Εργασιακής Επιτροπής συνομίλησαν με τον γενικό διευθυντή κύριο Σκρεπετό και τις διευθύντριες Φλώρου και Σαραφίδου. Η λύση δόθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία της κυρίας Φλώρου με τον πρόεδρο του ταμείου, ο οποίος, όπως και ο αντιπρόεδρος Π. Σόμπολος, έλειπαν από τον οργανισμό παρά το γεγονός ότι η κινητοποίησή μας ανακοινώθηκε δημόσια τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012.
Συμπερασματικά, είναι τραγικό να ταλαιπωρούνται τόσους μήνες πρώτον οι εργαζόμενοι της ΧΚΤ, καθώς και όσοι άλλοι εργαζόμενοι του κλάδου βρίσκονται στην ίδια θέση, και δεύτερον οι εργαζόμενοι της Α' Διεύθυνσης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ οι οποίοι πασχίζουν χωρίς υλικοτεχνικές υποδομές (όλα χειρόγραφα) και χωρίς το αναγκαίο προσωπικό (κατ' εκτίμηση απαιτούνται 20 υπάλληλοι) να εξυπηρετήσουν το σύνολο των απαιτήσεων των εργαζομένων του κλάδου που υπάγονται σε αυτήν.
Η κινητοποίησή μας ανέδειξε επίσης τα εξής:

- Η περιβόητη "ενοποίηση" του ταμείου είναι ψευδεπίγραφη -αφού κάθε διεύθυνση εξακολουθεί να λειτουργεί ως ξεχωριστό σώμα- και είναι δεδομένο και αναντίρρητο ότι αν υπήρχε πολιτική βούληση το ζήτημα θα είχε λυθεί προ πολλού και αυτό αφορά τόσο το ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ όσο και το υπουργείο Εργασίας.
- Όταν απουσιάζει η πολιτική βούληση, ο μόνος τρόπος ικανοποίησης των αιτημάτων των εργαζομένων είναι οι μαχητικές αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις και αυτό οφείλει να γίνει κατανοητό από το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου, αλλά και από το σύνολο των συναδέλφων της ΧΚΤ, που η σημερινή παρουσία ή απουσία τους δείχνει το βαθμό συνειδητοποίησης της πραγματικότητας αυτής. Εξάλλου το σύνολο των εργαζομένων στη ΧΚΤ δεν ανήκει στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, υπάρχουν και εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ και ο αμέσως επόμενος στόχος είναι η προώθηση και των δικών σχετικών αιτημάτων.

Εργασιακή Επιτροπή των Εργαζομένων της ΧΚΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: