mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Τέλος η αναλογική TV στην Ιταλία

(αναδημοσίευση από το satleo)

Από τις 4 Ιουλίου η Ιταλία ανήκει στις ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν αποκλειστικά ψηφιακή επίγεια τηλεόραση. Η ιταλική πλατφόρμα Τivu ανήκει στην Τivu s.r.l, μέτοχοι της οποίας είναι οι εταιρείες Rai, Mediaset, Telecom Italia Media, Frt και Aeranti Corallo.
Πάροχοι δικτύου της Τivu είναι οι εταιρείες Rai Way (RAI), Elettronica Industriale (Mediaset) και TI Media Broadcasting (Telecom Italia), που εκπέμπουν 16 multiplexes εθνικής εμβέλειας, κυρίως με προδιαγραφές DVB-T/MPEG-2.
Μέσω της επίγειας πλατφόρμας εκπέμπει και η συνδρομητική πλατφόρμα Mediaset Premium με σύστημα κρυπτογράφησης Nagravision. Με απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης, το 2015 η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά τα πρότυπα DVB-T2/MPEG-4, εξαιτίας της μείωσης των διαθέσιμων συχνοτήτων, προκειμένου να διατεθεί μέρος των UHF σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών (ψηφιακό μέρισμα).

Η πλήρης κάλυψη της ιταλικής επικράτειας επιτυγχάνεται μέσω της πλατφόρμας Τivu Sat που εκπέμπει μέσω των δορυφόρων Hotbird (13E). H Τivu Sat παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε πλήθος καναλιών, ενώ η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων εξαιτίας της δορυφορικής εκπομπής επιτυγχάνεται με χρήση του συστήματος κρυπτογράφησης Nagravision. Για τη λήψη της Τivu Sat διατίθενται στο εμπόριο πιστοποιμένοι αποκωδικοποιητές, CAMs και κάρτες πρόσβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: