mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Χωρίς καμπάνια η ψηφιακή TV, κανένα ενδιαφέρον για τους πολίτες**

** Αφήστε με να ολοκληρώσω

Για την αντιγραφή Ματίνα Παπαχριστούδη

Α, όλα κι όλα. Από το πρωί η τηλεόραση μου έχει άλλο αέρα. Άλλο τουπέ. Πως να το κάνουμε. Ήρθε το ψηφιακό σήμα από τον Υμηττό. Τέλεια εικόνα, τέλειος ήχος. Διάλογοι στα τούρκικα σε ά-ρι-στη ποι-ό-τη-τα. Cut. Τιιιι; Δεν μάθατε ότι από τα ξημερώματα απόψε σβήνει το αναλογικό σήμα των ιδιωτικών καναλιών κι ανάβει το ψηφιακό; Μα, που ζείτε;. Δεν βλέπετε τις διαφημίσεις; «Κίνδυνος! Θα χάσετε τη συνέχεια της «Σιλά», προμηθευτείτε τον αποκωδικοποιητή σας»! Cut. Κάπως έτσι είναι το μήνυμα στις διαφημίσεις των προμηθευτών ψηφιακών δεκτών. Αφού η Digea και τα κανάλια δεν υλοποίησαν τελικά την έτοιμη διαφημιστική καμπάνια τους. 
Cut. Το γιατί δεν το έκαναν αναζητείται στις κρίσιμες οικονομικές συνθήκες που ζει ο πολίτης σήμερα. Cut. Καλά για το κράτος δεν μιλάμε. Σιγά μην σκεφθεί το κράτος, όπως στη Γερμανία ή τις ΗΠΑ να επιδοτήσει την αγορά των αποκωδικοποιητών. Σιγά. Εδώ κύριε μου έχουμε τρόϊκα, έχουμε Βουλή TV και περιφέρειες που δαπανούν 83.000 ευρώ για μια εφαρμογή στο face book. Για επιδότηση αποκωδικοποιητών θα μιλάμε; Για τους πολίτες; Μπανάλ. Tres banal. 
Cut. Δυο μέρες πάντως πριν το switch off(ναι καλέ έτσι το λένε) του Υμηττού, να και ο πολιτικός καβγάς. Cut. Φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το κόστος, για το «χαράτσι» της ψηφιακής τηλεόρασης. Cut. Α, όλα κι όλα. Απαντά ο υπουργός πως είναι υποχρέωση της χώρας μας. Το 2012 πρέπει να γίνει η τηλεόραση ψηφιακή. Cut. Τι λέτε κύριε υπουργέ μου; Πως θα γίνει ψηφιακή στο τέλος του 2012. Άδειες εκπομπής θα δώσετε; Ψηφιακό χάρτη έχετε; Ακούει κανείς; Cut. Μπα. Αφού το ξέρουμε και το ξέρετε. Η ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έρθει το 2015. Αν καταφέρει το κράτος να βρει άκρη έτσι όπως τα έκανε με νόμους, αποφάσεις, εγκυκλίους και Προεδρικά Διατάγματα. 
Cut. Για αυτό σου λέω ποιο εύκολο είναι να μιλάς για την τηλεόραση της Βουλής. Τέσσερα εκατομμύρια στοιχίζει, παλιό το στοιχείο. Έλα όμως που ξαναβγήκε στην επιφάνεια γιατί έτσι έπρεπε. Την παρτίδα, πριν πάρουν φωτιά οι διάδρομοι του Κοινοβουλίου, την έσωσε ο Μεϊμαράκης. Πήρε πάνω του την ευθύνη και διαμήνυσε: Κάτω τα χέρια από τις συχνότητες της Βουλής TV! Cut. Τελικά, θα κόψουν κι από εδώ θα κόψουν από εκεί, θα κόψουν μισθούς, εκπομπές, κάτι ντοκιμαντέρ, θα μειωθεί το κόστος, θα πέσει πάλι το θέμα στην αφάνεια. 
Cut. Αφήνει κανείς τέτοια εποχή τηλεοπτική συχνότητα; Δεν αφήνει. 
Cut. Εδώ το ΚΚΕ και μετά τις εκλογές αλλάζει στάση για τα social media. Ελεύθερο το πουλάκι για τα tweet του στο Διαδίκτυο. Μη σας πω ότι θα ανοίξει και επίσημα λογαριασμό για τις θέσεις του. Μόνο εκείνος ο έρμος ο «902 TV» θα παραμείνει στην αναλογική τηλεόραση. Μέχρι να αποφασίσει το κράτος αν θα δωρίσει πάλι με κάποιο τρόπο, ψηφιακή εκπομπή στα πολιτικά κόμματα.
 Cut. Στην Ελλάδα όλα τα πολιτικά θαύματα για την TV συμβαίνουν. Ακόμη και με μνημόνια. 

(αναδημοσίευση από Παρασκευή&13)

Δεν υπάρχουν σχόλια: