mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η δήμευση κλείνει τον ΕΔΟΕΑΠ

Ενεργοί ασφαλισμένοι 2010: 7.997
Συνταξιούχοι 2010: 1.915
Σύνολο ασφαλισμένων 2012: 18.500
Μια εικόνα αποκάλυψη. Τα οικονομικά του ΕΔΟΕΑΠ σύμφωνα με τη διοίκηση. Πολύ αισιόδοξο σενάριο η αύξηση εσόδων από αγγελιόσημο. Πολύ αισιόδοξη όταν το έσοδο αυτό μειώνεται συνεχώς και τείνει προς εξαφάνιση.
Ενδιαφέρον έχει και η επισήμανση για το παρασκήνιο των ...περικοπών, όπως καταγράφεται σήμερα στην "Π&13".  Όπως και η παράθεση των ποσών. 


Το παρασκήνιο πριν τη δήμευση των ταμείων

Οι σοκαριστικές επιπτώσεις στο ταμείο των δημοσιογράφων ήταν γνωστές εδώ και αρκετούς μήνες, στη διάρκεια των συζητήσεων με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών της κυβέρνησης για την ανταλλαγή ομολόγων. Τα δυο ταμεία, ΕΤΑΠ ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ είχαν ζητήσει την ένταξη των εργαζομένων στα ηλεκτρονικά sites στους ασφαλιστικούς οργανισμούς και τη θεσμοθέτηση αγγελιοσήμου στα ειδησεογραφικά portal. Ήταν η μόνη λύση για να ανακοπεί η κατάρρευση των ταμείων. Το αίτημα, όπως είναι ήδη γνωστό, δεν έγινε αποδεκτό παρά τις υποσχέσεις καθώς το απέρριψαν οι εκδότες και ιδιοκτήτες. Μετά από αυτό τα ταμεία κατήγγειλαν το PSI ως υποχρεωτική δήμευση και συμφώνησαν για την προσφυγής της ΠΟΕΣΥ στο Συμβούλιο της Επικρατείας.





Τα νούμερα που παραθέτει η επείγουσα ανακοίνωση της διοίκησης είναι αποκαλυπτικά. Μετά το PSI, την υποχρεωτική δηλαδή δήμευση της περιουσίας του ταμείου, από 201.905 εκατ. ευρώ αποθεματικά, το ταμείο θα έχει στη διάθεση τους μόλις 22 εκατ. ευρώ!  Άλλα 68 εκατ. τοποθετούνται υποχρεωτικά σε νέα ομόλογα του δημοσίου. Τα έσοδα από το αγγελιόσημο φθίνουν, από 59 εκα. το 2008, το 2011 έπεσαν σε 29.940 και για το 2012 34,4 εκατ ευρώ. Η δήμευση των ασφαλιστικών ταμείων στα ΜΜΕ έφθασε τελικά το ποσό των 2,2 δισεκατ. ευρώ. Με τις αισιόδοξες εκτιμήσεις εσόδων για το 2012, ο ΕΔΟΕΑΠ προϋπολογίζει ζημιές για το 2012 ύψους 8 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΔΟΕΑΠ καλύπτει 18.500 ασφαλισμένους.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Πληρωμένη" η ανάρτηση υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ?

Matina Pap είπε...

Συνάδελφοι δημοσιοποιώ το σχόλιο σας θεωρώντας το ως κριτική σε ρεπορτάζ και και όχι ως "πληρωμένη" απάντηση για κάποιους.

Ανώνυμος είπε...

είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι οτι δικαιολογημένα ο ΕΔΟΕΑΠ -λόγω κουρέματος- θα πάψει να καλύπτει ιατροφαρμακευτικά τα ανεργα μέλη του όταν την ίδια στιγμή τα άλλα ταμεία επεκτείνουν την περίοδο περίθαλψης των ανεργων σε 2 χρόνια?

Ξέρεις οτι σε γενικές γραμμες σπάνια εχουμε διαφωνήσει μαζί σου αλλά ειλικρινα μας εξέπληξε δυσαρεστα αυτη η αναρτηση....

ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ είπε...

προς συναδέλφους του blog "Ανεργοι δημοσιογράφοι"

Αγαπητοί συνάδελφοι,
εσείς δεν είχατε κάνει ...θεά την Σπανοπούλου με πολλά δημοσιευματά σας η κάνω λάθος;
Δεν κάνω.
Τώρα, γιατί το...γυρίζετε;
ΝΑ ΚΡΑΤΆΤΕ ΣΤΑΘΕΡΉ ΣΤΆΣΗ ΠΆΝΤΑ.
ΟΧΙ ΤΑ ΚΑΛΆ ΚΑΙ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ, ΠΟΥ ΛΈΕΙ ΚΙ Ο ΠΑΠΆΣ!!!
ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ
ΚΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ!
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ, ΓΙΑ ΜΑΣ!
ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!

Πόπη Χριστοδουλίδου

Matina Pap είπε...

Επιμένω, εκλαμβάνω το σχόλιο ως "κριτική"-καλοδεχούμενη. Το ρεπορτάζ συνεχίζεται και ο σχολιασμός των ενεργειών και πράξεων, διαχωρίζεται από τα στοιχεία του ρεπορτάζ.
Έτσι έμαθα στην παλιά σχολή της δημοσιογραφίας....
Μην βιάζεστε. λοιπόν στην έκδοση καταδικαστικών αποφάσεων
Μ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβες καλά Πόπη, όταν η Σπανοπούλου βοηθάει άνεργους συναδέλφους θα της λέμε μπράβο και όταν αποφασίζει να πεταξει στο δρόμο τους ανεργους συναδέλφους θα την κρίνουμε και θα της αλλαξουμε τον αδόξαστο αν χρειαστεί

Εμείς δεν περιμένουμε κανένα κόμμα να μας δώσει γραμμή... αν αυτό υποννοείς.