mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Στον ΔΟΛ θα δοθεί αυτή η (σκληρή) μάχη


Αύριο Τρίτη 3 Απριλίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση της ΕΣΗΕΑ με την ένωση ιδιοκτητών, δηλαδή τους Σταύρο Ψυχάρη και Φώτη Μπόμπολα. Η ΕΣΗΕΑ με τις σύνηθεις διαφωνίες μελών του ΔΣ που δεν θέλουν να τους λένε εργοδοτικούς, αποφάσισε 24ωρη απεργία στον ΔΟΛ για τις τελευταίες 7 απολύσεις, ανάμεσα τους και της συνδικαλίστριας, εκπροσώπου των διοικητικών Γ. Σακελαρίου.
Νωρίτερα μέλη στο Μεικτό συμβούλιο σε επιστολή προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κάλεσε σε άμεση αντίδραση, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για κάποιον αόριστο εργοδοτικό εξτρεμισμό αλλά για υπολογισμένο εργοδοτικό σχεδιασμό. (Στην υπενθύμιση διώξεων εκπροσώπων από το παρελθόν ως σήμερα ξεχάστηκε η απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου από το "Έθνος" σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή των αντιδράσεων ενάντια στην εργοδοσία στο συγκρότημα). 
Την Πέμπτη το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχει συνάντηση με την ΕΙΤΗΣΣΕ, την ένωση ιδιοκτητών τηλεόρασης. Και στις δυο συναντήσεις θέμα είναι η συλλογική σύμβαση εργασίας.
Είναι λοιπόν τυχαίο πως στο μαγαζί του προέδρου της ΕΙΗΕΑ απολύθηκαν οι "7" και η εκπρόσωπος των εργαζομένων;

Η ενημέρωση του εκπροσώπου των συντακτών στο "Βήμα" και η επιστολή των μελών του Μεικτού


Συνάδελφοι,

Μετά την αδιαλλαξία του εργοδότη μας και την επιμονή του στην πρόκληση των τελευταίων απολύσεων, μεταξύ των οποίων και συνδικαλιστικών εκπροσώπων, το σωματείο μας (η ΕΣΗΕΑ) μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία του τύπου ενισχύουν τη σημερινή απεργία της ΕΠΗΕΑ και εντάσσονται από αύριο το πρωί σε μια πρώτη 24-ωρη απεργία στον ΔΟΛ.
Μόλις υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις θα σας τις κοινοποιήσω.



Εδώ επισυνάπτω ενημερωτικά ένα κείμενο που κυκλοφόρησε σήμερα το πρωϊ από μέλη του Μεικτού (όσα βρέθηκαν προσιτά), καθώς εκτίμησαν ότι οι ενέργειες του προέδρου των εργοδοτών δεν είναι καθόλου "τοπικές", αλλά αφορούν όλο τον κλάδο.

Τάσος Αναστασιάδης
Εκπρόσωπος του Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ



Προς ΔΣ ΕΣΗΕΑ
Από Μέλη Μεικτού
Συνάδελφοι,
Η τελευταία πρόκληση της εργοδοσίας στον ΔΟΛ αποτελεί κορύφωμα της εργοδοτικής επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους στον τύπο. Η απόλυση της συνδικαλιστικής εκπροσώπου των διοικητικών υπαλλήλων, Γιάννας Σακελλαρίου, επεκτείνει τις πολιτικές φίμωσης των εργαζομένων που γνωρίσαμε και οι δημοσιογράφοι σε άλλα μικρότερα μαγαζιά: θυμίζουμε την περίπτωση του Τζώρτζη Ρούσου ή την περίπτωση της Ματίνας Παπαχριστούδη.
Η εφαρμογή των ίδιων πρακτικών από τον πρόεδρο των εργοδοτών δείχνει ότι δεν πρόκειται για εργοδοτικούς εξτρεμισμούς, αλλά για υπολογισμένη πολιτική βούληση. Ακόμα περισσότερο που συνοδεύεται με απολύσεις άλλων 6 συναδέλφων, δηλώνοντας με ευκρίνεια το στόχο της, ενώ γίνεται μία μέρα πριν από υποτιθέμενο ραντεβού εργοδοτών και εργαζομένων.
Σε αυτό δεν υπάρχει άλλη απάντηση από την άμεση απεργιακή κινητοποίηση για να παρθεί πίσω πάραυτα. Είναι το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε.

Τα μέλη του Μεικτού
Γιάννης Ελαφρός
Τάσος Αναστασιάδης
Νίκος Ζαμπάρας
Λεωνίδας Σακλαμπάνης
Χάρης Σαββίδης
Σωτήρης Τριανταφύλλου
Παναγιώτης Δρίβας
Αλέξανδρος Ζέρβας

Δεν υπάρχουν σχόλια: