mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Συνέχεια απολύσεων στο συγκρότημα Μπόμπολα

Ως τις 7.00 το απόγευμα οι εργαζόμενοι στην "Ημερησία" πραγματοποιούν στάση εργασίας μετά τις νέες απολύσεις στην εφημερίδα. Και δεν θα είναι οι μόνες όπως φημολογείται.
Αναδημοσιεύουμε από την "Κατάληψη" τα όσα έγιναν στην οικονομική εφημερίδα του συγκροτήματος (που θα συνεχίσει βεβαίως να δημοσιεύει ισολογισμούς ως το τέλος του 2012).

Το ρεπορτάζ της "Κατάληψης"
Συνεχίζονται οι απολύσεις στην εφημερίδα Ημερησία του Φώτη Μπόμπολα, μέλους της γνωστής οικογένειας «εθνικών εργολάβων» και πρωτοπόρου στη σφαγή που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στα ΜΜΕ.
Τη Δευτέρα 2/4/2012 ανακοινώθηκαν 2 νέες απολύσεις δημοσιογράφων της Ημερησίας, έπειτα από πολυετή σχέση μισθωτής εργασίας, με την αιτιολογία των περικοπών που έχει αποφασίσει η επιχείρηση. Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις της εργοδοσίας, για πολλοστή φορά, μέσω της διεύθυνσης της εφημερίδας, ότι δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας και ότι θα συνεχίσει την έκδοση της εφημερίδας με τη σημερινή της μορφή, είναι πολύ πιθανό ότι οι 2 τελευταίες απολύσεις σηματοδοτούν έναν νέο γύρο απολύσεων, και ήδη κάποιες «φήμες» που διαρρέουν μιλούν για περίπου 20 ακόμη μέσα στο προσεχές διάστημα. Κι αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που οι συνεχείς περικοπές θέσεων εργασίας που έχουν προηγηθεί σε όλα τα τμήματα της εφημερίδας έχουν επιδεινώσει τον φόρτο εργασίας στους εναπομείναντες εργαζόμενους.
Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, ο Φώτης Μπόμπολας έχει προχωρήσει σε εκατοντάδες απολύσεις στα μέσα ενημέρωσης που κατέχει. Έχει επιβάλει δυο φορές περικοπές μισθών σέρνοντας τους εργαζόμενους στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας δείχνοντας πάντα την πόρτα εξόδου σε όσους αντιδρούσαν στις επιλογές του. Προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων, έριξε στην ανεργία όσους εργαζόμενους τόλμησαν να εναντιωθούν κι έπειτα όσους δεν ανήκαν στο στενό κύκλο της εργοδοσίας. Για να το πετύχει αυτό, επιστράτευσε όλα τα μέσα: τρομοκρατία, κινητοποίηση των τραμπούκων ρουφιάνων του μέσα στους χώρους δουλειάς και απειλή λουκέτων στα «μαγαζιά» του σε περίπτωση αντιδράσεων. Όπως άλλωστε πράττει και τούτη τη στιγμή στον ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA FM», προκειμένου να κάμψει τις σθεναρές αντιδράσεις των εργαζόμενων που απαντούν με συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, με αίτημα την ανάκληση των πρόσφατων απολύσεων συναδέλφων τους. Μόλις προχθές (Τρίτη 3/4), μάλιστα, ανακοίνωσε την ετσιθελική επαναλειτουργία του σταθμού με πρόγραμμα-«κονσέρβα»…

Ο Φώτης Μπόμπολας επικαλείται για όλα αυτά τη μείωση του κύκλου εργασιών του λόγω κρίσης. Όταν τα προηγούμενα χρόνια ο όμιλος Μπόμπολα συσσώρευε αμύθητα κέρδη στα οποία οι εργαζόμενοι (εκτός μιας μικρής κλίκας) δεν είχαν καμιά συμμετοχή. Όταν, ενώ συνεχίζει το μακελειό στους χώρους εργασίας, αυγατίζει τα κέρδη του από τα διόδια που του έχουν παραχωρηθεί, έτσι ώστε να τα εκμεταλλεύονται ακόμη και τα εγγόνια του.
Όταν αναλαμβάνει νέα έργα στα Βαλκάνια, οδεύοντας προς υπογραφή συμβάσεων ύψους 226 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ επικεντρώνεται στη διεκδίκηση νέων projects στα Βαλκάνια, τη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή, ιδίως στο Κατάρ. 
Όταν έχει διεισδύσει στη διαχείριση απορριμμάτων από την Ελλάδα μέχρι τη Ρωσία, περνώντας από την Κύπρο και τη Γερμανία. Όταν, τέλος, αποκομίζει κέρδη 261,2 εκατ. ευρώ από την πώληση του 7,7% της European Goldfields, ιδιοκτήτριας του 95% της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, δηλαδή των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, για την εκμετάλλευση των οποίων ετοιμάζεται από τα ΜΑΤ νέο μακελειό των κατοίκων που εναντιώνονται στη λειτουργία τους.

Ως εδώ…


Να οργανώσουμε την ταξική μας αντεπίθεση


ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Τ. Σ.


Αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών του Sentra FM

Δεν υπάρχουν σχόλια: