mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Απεργία διαρκείας μέσα στην προεκλογική περίοδο για ΣΣΕ στον Τύπο

Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα συλλογική σύμβαση για όλα τα ΜΜΕ.
Απεργία διαρκείας τώρα μέσα στην προεκλογική περίοδο  
Να κλείσουμε όλα τα ΜΜΕ απαιτώντας τον έμπρακτο σεβασμό των συλλογικών μας δικαιωμάτων.
(αναδημοσίευση από "Ασύνταχτο Τύπο") 

Ένα ακόμα συνέδριο «ειδικών» θα διαπιστώσει την ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων και φυσικά θα μείνει στα λόγια και στα ψηφίσματα. Ο λόγος για το διήμερο συνέδριο που συνδιοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) και η ΕΣΗΕΜ-Θ στη Θεσσαλονίκη, στις 19-20 Απριλίου 2012. Το συνέδριο, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει γενικό τίτλο «Ίσα δικαιώματα για όλους τους δημοσιογράφους». Θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο The Met Hotel, είναι ανοιχτό για τους δημοσιογράφους και στις εργασίες θα συμμετάσχει ο πρόεδρος της ΕΟΔ Άρνε Κένιγκ.
Διαβάζουμε ότι οι ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο των ΜΜΕ και η οικονομική κρίση, τα νέα εργαλεία στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, και η επισφαλής εργασία που κυριαρχεί στα ΜΜΕ θα απασχολήσουν τις εργασίες του συνεδρίου.
Ρίχνοντας ωστόσο μία προσεκτική ματιά στο πρόγραμμα του συνεδρίου εκτός από τους «ειδικούς» από το διεθνές περιβάλλον δεν έχει κληθεί σχεδόν κανείς «ντόπιος» που έχει υποστεί στο πετσί του «τις ραγδαίες εξελίξεις στα ΜΜΕ» και την οικονομική κρίση. Ποιοι θα μιλήσουν; Από το πρόγραμμα βλέπουμε ότι εκ μέρους της Ελλάδας θα καταθέσουν την άποψη τους αυτοί που έχουν υποστηρίξει με νύχια και με δόντια τις ατομικές συμβάσεις, αδιαφορούν πλήρως για τις ΣΣΕ και αφήνουν ανεξέλεγκτη εδώ και χρόνια, χάρισμα στον… κοινωνικό αυτοματισμό (άρε αθάνατο ΜΠατσοκ έχεις δημιουργήσει σχολή ολάκερη), την άγρια εκμετάλλευση της υποαπασχόλησης, της μαύρης εργασίας και της εργασίας με το κομμάτι.

Αυτοί δηλαδή που χρόνια τώρα με τις συνδικαλιστικές πρακτικές τους και επιλογές τους υποσκάπτουν τα συλλογικά δικαιώματα, εργασιακά και ασφαλιστικά, έρχονται να τα αναδείξουν ως ζητούμενα, ως κυρίαρχα θέματα της συλλογικής ανησυχίας. Ο φαρισαϊσμός σε όλο του το μεγαλείο. Αυτοί που σήμερα παρέα με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ υπερασπίζονται στην πράξη τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και της καταστολής έρχονται και διακηρύσσουν την πρόθεση τους να βρουν τρόπους «να επιστρατευθούν νέα εργαλεία στις συλλογικές διαπραγματεύσεις για να αντιμετωπιστεί η επισφαλής απασχόληση και η απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων στο πεδίο της Ενημέρωσης». Μιλούν μάλιστα για νέα εργαλεία; Ποια είναι αυτά τα νέα εργαλεία ρε παλικάρια της φακής; Ρε συνοδοιπόροι του ΔΝΤ και της Μέρκελ ποιοι είναι οι νέοι τρόποι αντίστασης και αντίδρασης στα γκανγκστερικά εγκληματικά μέτρα των τροικανών πατρόνων της χώρας.

Αν θέλετε να προστατέψετε τα συλλογικά δικαιώματα να ανοίξετε τώρα τις διαδικασίες, με κάθε τρόπο με όλα τα μέσα, τοπικά και πανελλαδικά, με απεργίες και κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες και διαβήματα για να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Αυτό να γίνει τώρα, άμεσα από κοινού με την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ, τώρα προεκλογικά και μέσα στην προεκλογική περίοδο.

Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα συλλογική σύμβαση για όλα τα ΜΜΕ.
Απεργία διαρκείας τώρα μέσα στην προεκλογική  
Να κλείσουμε όλα τα ΜΜΕ απαιτώντας τον έμπρακτο σεβασμό των συλλογικών μας δικαιωμάτων. 
Οι βαρόνοι του Τύπου, εκδότες και καναλάρχες θα κερδίσουν πολλά από τις εκλογές και εμείς θα μείνουμε με τις απολύσεις τις ατομικές συμβάσεις, τους εκβιασμούς και τις απειλές.

Απεργία διαρκείας τώρα μέσα στην προεκλογική περίοδο με αίτημα την υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο.

Τώρα μαζί με όλες τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις να πετύχουμε δίκαιες και ικανοποιητικές συμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: