mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Οι κινητοποιήσεις για τη σύμβαση μπορούν να περιμένουν...

update
Ανοιχτό προς συζήτηση στη συνέχεια και σε πολλές συνέχειες μάλιστα έμεινε το θέμα διεκδίκησης υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Στη μαραθώνια συνεδρίαση, για να μην είμαστε και αχάριστοι, έγινε συζήτηση. Εκτενής και παραγωγική. Αποτέλεσμα όμως ουδέν. Γιατί το ψήφισμα από τους εκπροσώπους υπάρχει. Και ναι φαίνεται ομόθυμη η στάση του κλάδου για τη μέθοδο διεκδίκησης. Η πρόταση είναι πολύ συγκεκριμένη. Τα μέλη του ΔΣ ωστόσο δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη συζήτηση. Άλλος επιμένει σε πρόταση μειώσεων μισθών, άλλος το συζητά γενικά. Και ο τρίτος ρίχνει τη μπάλα στη μακρινή εξέδρα. Στο δια ταύτα η συζήτηση θα συνεχιστεί. 
Το ψήφισμα που κατατέθηκε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τη στήριξη 5 μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, 9 ραδιοφώνων, 19 εφημερίδων καθώς και ο εκπρόσωπος των ΑΠΕ-ΜΠΕ και δύο μέλη του δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου. Οι δηλώσεις στήριξης συνεχίζουν να κατατίθενται.

Προς: ΔΣ ΕΣΗΕΑ

Με βάση τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί και μετά τις άκαρπες συναντήσεις που είχατε με τις Ενώσεις των εργοδοτών, ζητάμε να προχωρήσετε άμεσα σε κινητοποιήσεις πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, διεκδικώντας την υπογραφή ΣΣΕ.
Προτείνουμε οι κινητοποιήσεις να ξεκινήσουν από την Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, με 4ωρες στάσεις εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς (από 18:00 μέχρι 22:00), σε συνεργασία με τις άλλες Ενώσεις.
Από την στιγμή που οι Ενώσεις των εργοδοτών δεν δεχθούν να συζητήσουν την υπογραφή ΣΣΕ, τότε από την Δευτέρα, 30 Απριλίου, το ΔΣ να προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες απεργίες σε όλα τα ΜΜΕ.
Σε σχέση με το θέμα που έχει προκύψει με τις περικοπές, που ανακοίνωσε με τη μορφή τελεσιγράφου η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, κρίνουμε απαραίτητο να ζητήσετε την άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του Οργανισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: