mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Στην κόψη του ξυραφιού το Mega


Σε μεταίχμιο σημαντικών ανακατατάξεων βρίσκεται το Mega, στριμωγμένο κυρίως από τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει. Η αποφασισμένη από τη γενική συνέλευση των μετόχων, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 10 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να δώσει το απαραίτητο φιλί ζωής. Περνάει όμως από τη σύγκρουση συμφερόντων των μετόχων και την προώθηση των δικών τους σχεδίων για το παρόν και το μέλλον του καναλιού.

Η πρόσφατη όξυνση στις προβληματικές σχέσεις του καναλιού με τις συνεργαζόμενες εταιρείες παραγωγής ΑΤΑ και Άνωση, θυγατρικές εταιρείες των βασικών μετόχων στην Τηλέτυπος, του ΔΟΛ και του Πήγασου, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου σε μια υποβόσκουσα κρίση.
Μια από τις αιτίες της, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι η προώθηση νέων προσώπων στις ηγετικές θέσεις του Mega. Είναι ευρέως γνωστό πως στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν λήγουν τα συμβόλαια των υψηλόβαθμων στελεχών στην τηλεόραση, και όχι μόνο για το Mega. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μας, ο παρονομαστής που θα κρίνει την ανανέωση συμβολαίων ή τη λήξη τους είναι το ύψος των αμοιβών. Στον αριθμητή όμως τοποθετούνται οι προθέσεις των ξεχωριστών μετόχων του ισχυρού καναλιού.

Οι δυο ισχυροί μέτοχοι, Σταύρος Ψυχάρης και Φώτης Μπόμπολας, έχουν ήδη κάνει προτάσεις νέων προσώπων, για τις θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου και του διευθυντή προγράμματος. Πρόκειται για πρόσωπα που προέρχονται από τα σπλάχνα άλλων θυγατρικών εταιρειών τους. Το ερώτημα είναι τι στάση θα κρατήσουν οι υπόλοιποι μέτοχοι του καναλιού, ενόψει και της κατάθεσης των χρημάτων για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο Mega. Γιατί, όπως είναι γνωστό, καμία σοβαρή απόφαση στο κανάλι δεν λαμβάνεται χωρίς ομοφωνία του ΔΣ της Τηλέτυπος.

(αναδημοσίευση από Ισοτιμία) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: