mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Έβαλε λουκέτο ξαφνικά η Εκκλησία, τους ανάγκασαν να βγει πάλι στον αέρα

Αυτή την ώρα στη συχνότητα 89,5 στα FM ο Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος εκπέμπει και πάλι σήμα μετά την πολύωρη διακοπή. Το "λουκέτο" μπήκε αιφνιδιαστικά με τη γελοία δικαιολογία πως δεν πήγαν οι εκπρόσωποι να συζητήσουν για μειώσεις μισθών! 

Το τι συνέβη τις προηγούμενες μέρες το γράφουν οι  financialcrimes
"Η  ΕΤΕΡ καλεί τώρα σε συγκέντρωση έξω από το Ρ/Σ της εκκλησίας της Ελλάδος, στην οδό Ιασίου 1 στο Κολωνάκι, στάση μετρό Ευαγγελισμός. Οι παπάδες απειλούν με ατομικές συμβάσεις, ή κλείσιμο του σταθμού.
Αργότερα μάθαμε ότι απαγορεύονταν η είσοδος, αλλά και η έξοδος των εργαζομένων από το Ρ/Σ, ενώ τελικά έγινε κατορθωτό να μπουν μέσα τα σωματεία. Μετά από πολύωρη διακοπή ο σταθμός βγήκε στον αέρα".
Είναι χαρακτηριστικό πως η είδηση περί αναστολής δημοσιεύεται από άκρη σε άκρη με την ίδια επιχειρηματολογία. 
"Αμεση αναστολή της εκπομπής του ραδιοφωνικού σήματος του Σταθμού της Εκκλησίας αποφάσισε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, καθώς αδυνατεί να συμβάλει οικονομικά ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του.
Στην απόφαση κατέληξε μετά την ενημέρωση που είχαν οι συνοδικοί ιεράρχες από τους μητροπολίτες Χαλκίδος Χρυσόστομο, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ και Πατρών Χρυσόστομο, οι οποίοι είχαν ορισθεί ως Τριμελής Επιτροπή για να συζητήσουν, σήμερα το πρωί, με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Ραδιοφωνικό Σταθμό για μειώσεις στους μισθούς του προσωπικού.
Οι αρχιερείς ανέφεραν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο ότι δεν εμφανίσθηκε κανείς εκπρόσωπος των εργαζομένων κατά τη σημερινή συνάντηση. Κατόπιν αυτών, η Διαρκής Ιερά Σύνοδο αποφάσισε την άμεση αναστολή της εκπομπής του σήματός του". 
Εμείς να θυμίσουμε πως πριν δυο μήνες η Ιερά Σύνοδος ζήτησε μείωσε μισθών και ατομικές συμβάσεις, μετά είπε πως θα κλείσει το σταθμό, αργότερα δήλωσε πως δεν θα τον κλείσει αλλά έχει οικονομικά προβλήματα.
Είναι φανερό πως η πολιτική αλα τρόικα είναι ιδιαίτερα προσφιλής και για την Εκκλησία της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: