mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Αφαιρέστε τη φωτογραφία μας, απαιτεί η "Ευρωκίνηση"

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Του φωτοειδησιεογραφικού πρακτορείου με την επωνυμία
Παπαδόπουλος Βασίλειος,
Κονταρίνης Γεώργιος,
Μπόλαρη Τατιανή,
Νικολόπουλος Αντώνιος Ο.Ε.
και το διακριτικό τίτλο «EUROKINISSI».

Κύριοι
Κατά παράβαση πολλών γραπτών και άγραφων κανόνων δικαίου, ανάμεσα στους οποίους και των κανόνων προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, δημοσιεύσατε, ανάμεσα σε άλλες και μια φωτογραφία που ανήκει στο πρακτορείο μας.

Η διεύθυνση στην οποία προβήκατε στη δημοσίευση είναι η :http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=11913&Itemid=848&lang=
Είναι η δέκατη κατά σειρά από την αρχή και προς αποφυγή παρεξηγήσεων την επισυνάπτουμε.
Η πρώτη παρατήρηση στην οποία προβαίνουμε είναι ότι η ανωτέρω πράξη σας καταπατά κάθε κανόνα νομιμότητας και δεοντολογίας, που διέπει τον κλάδο μας.

Ουδέποτε ζητήσατε την άδειά μας και φυσικά ουδέποτε σας τη δώσαμε.Η δεύτερη και σημαντικότερη παρατήρησή μας εδράζεται στο γεγονός ότι μας εμφανίζετε ως δήθεν «συνεργάτες» σας στην αναζήτηση προσώπων, γεγονός το οποίο ουδόλως αποτελεί αντικείμενο της δικής μας επαγγελματικής ενασχόλησης.
Μας εμφανίζετε παρά και ενάντια στη θέλησή μας να καταπατούμε κάθε έννοια επαγγελματικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας ως δήθεν «συμμετέχοντες» σε αστυνομική έρευνα.
Πέραν του γεγονότος ότι η, παρά και ενάντια στη θέλησή μας, χρησιμοποίηση του έργου μας συνιστά αυτομάτως έκθεσή μας σε κάθε είδους πιθανή επίθεση εναντίον μας κυρίως μας εκθέτει και ως προσωπικότητες, από τις οποίες αποστερήσατε το δικαίωμα επιλογής του τρόπου χρήσης των φωτογραφιών μας.
Οι φωτογραφίες μας αποκλειστικό σκοπό έχουν την καταγραφή των γεγονότων και την πληροφόρηση και όχι την υποκατάσταση των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών. Άλλωστε συνεχής φροντίδα των φωτορεπόρτερ μας είναι η απεικόνιση των ίδιων των γεγονότων και η αποφυγή εξατομίκευσης των συμμετεχόντων στα όποια γεγονότα εκτός από τις περιπτώσεις δημοσίων προσώπων.
Απορίας άξιο είναι λοιπόν το γεγονός ότι χρησιμοποιείτε μια φωτογραφία μας, η οποία, σύμφωνα με την αρχή που προαναφέραμε, ουδέν στοιχείο εξατομίκευσης των συμμετεχόντων εισφέρει.
Για όλους τους ανωτέρω λόγους και για όσους επιφυλασσόμαστε να προσθέσουμε στο μέλλον εάν χρειαστεί σας ζητούμε να αφαιρέσετε τη φωτογραφία μας από κάθε ιστοσελίδα σας και να προβείτε σε κάθε νόμιμη επανόρθωση.

Για το πρακτορείο EUROKINISI
Βασίλης Παπαδόπουλος
Γιώργος Κονταρίνης
Τατιάνα Μπόλαρη
Αντώνης Νικολόπουλος

Πηγή: peiratikoreportaz.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: