mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Η φορολογική ενημερότητα στους Π.Ε.Θ, χωρίς ταμείο ανεργίας οι συμβασιούχοι*


media news* 

Σιωπηρά σχεδόν, χωρίς πολλές -πολλές ανακοινώσεις και δηλώσεις στον όμιλο της «Καθημερινής» τέθηκαν σε εφαρμογή οι έξοδοι ανθρώπων και Μέσων. Κατά πληροφορίες μας ήδη αποχωρούν με «εθελούσια» έξοδο δημοσιογράφοι που βρίσκονταν κοντά στη συνταξιοδότηση. Παράλληλα μετά την απόσχιση του εκτυπωτικού κλάδου, από την εφημερίδα «αποκόπηκε» η έκδοση των ενθέτων περιοδικών τα οποία θα αναζητήσουν το αναγνωστικό τους κοινό στα περίπτερα. Έτσι αυτόνομα κυκλοφορεί το “GK” αλλά και «TV Box».

Ολοκληρώθηκε όπως όλα δείχνουν η επιχείρηση ατομικών συμβάσεων με ένα ακόμη 10% στο «Έθνος» και την «Ημερησία» ενώ απομένουν οι προσωπικές κλήσεις του λογιστηρίου στα αθλητικά Μέσα του ομίλου.

Η μετακίνηση της «Ισοτιμίας» στην αγορά του κυριακάτικου Τύπου οδήγησε την οικονομική εβδομαδιαία εφημερίδα «Χρήμα Τρίτη»  σε μετακόμιση ημέρας έκδοσης. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Medihold που διαθέτει ιδιόκτητο τυπογραφείο η οικονομική εφημερίδα θα κυκλοφορεί πλέον κάθε Σάββατο. 

Δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο διευθυντής του Star Σταμάτης Μαλέλης έχει πυκνώσει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, μιλώντας ως εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδέουν την πιθανή αποχώρηση του από το Star με την ανακοίνωση του προγράμματος νέων περικοπών και απολύσεων από το κανάλι της Κηφισιάς.


Κλείνουν σταδιακά οι πομποί του Alter στην περιφέρεια. Μετά τη Θεσσαλονίκη, έκλεισε ο πομπός στο Ηράκλειο της Κρήτης και στη Θεσσαλία. Το σήμα του καναλιού κατέβηκε από τη Nova και αναλογικά εκπέμπει πλέον μόνο στην Αθήνα.

Ακέφαλη παραμένει η Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνίας μετά από τη λήξη θητείας του Πέτρου Κωστόπουλου και από μια ακόμη άγονη προσπάθεια να συγκληθεί γενική συνέλευση των μελών της ΕΙΙΡΑ. 

Εικόνες διάλυσης στο άλλοτε κραταιό όμιλο της ΙΜΑΚΟ. Μετά τις επιταγές των φωτορεπόρτερ άρχισαν να σκάνε και άλλες επιταγές και ήδη κατατέθηκε η πρώτη αγωγή από την εταιρεία «Α&G Paper» με την οποία ζητείται συντηρητική κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας του Π.Κωστόπουλου. Στα δικαστήρια έχουν προσφύγει και οι εργαζόμενοι ή προμηθευτές ζητώντας δεδουλευμένα μηνών. Η κατάθεση αίτησης για ένταξη στο άρθρο 99 φαίνεται ως μονόδρομος για την ΙΜΑΚΟ που δεν πρόλαβε να μεταβιβάσει όσους τίτλους σχεδίαζε.

Με επιστολή τους στον Γ. Κουτρουμάνη διαμαρτύρονται οι απολυμένοι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ καθώς ενημερώθηκαν πως έχουν δικαίωμα σε ταμείο ανεργίας, παρόλο που στην κρατική τηλεόραση πλήρωναν κρατήσεις για το ταμείο ανεργίας και την εισφορά αλληλεγγύης. Το ταμείο ωστόσο υποστηρίζει πως η ΕΡΤ δεν κατέβαλλε τις εισφορές.

Εξώδικη διαμαρτυρία στην Τράπεζα της Ελλάδος έστειλε η ΠΟΕΣΥ διαμαρτυρόμενη για την ένταξη των αποθεματικών του ΕΤΑΠ ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ στη διαδικασία του PSI. Τα δυο ταμεία των ΜΜΕ έχουν τοποθετημένα σε ομόλογα του δημοσίου στην Τράπεζα Ελλάδος περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ, χρήματα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση μετά την ανταλλαγή των ομολόγων. Με δεδομένο ότι τα αποθεματικά τοποθετήθηκαν σε ομόλογα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ασφαλιστικών οργανισμών, ζητείται από τις διοικήσεις των ταμείων να λάβουν όλα τα μέτρα για την εξαίρεση των αποθεματικών. Πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο το ΕΤΑΠ ΜΜΕ όσο και ο ΕΔΟΕΑΠ λειτουργούν χωρίς συμμετοχή του δημοσίου και τα έσοδα τους προέρχονται μόνο από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.

Διαψεύστηκαν όλες οι  υποσχέσεις που είχαν δοθεί κατά καιρούς για τη λειτουργία των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών. Το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει πως οι δημοτικές εταιρείες ΜΜΕ που βαίνουν σε λύση και εκκαθάριση δεν μπορούν να μεταφέρουν τη δραστηριότητα τους σε άλλη υπηρεσία του δήμου, χάνουν δηλαδή την άδεια του Μέσου που κατείχαν. Τι δε προσωπικό μεταφέρεται στο δήμο σε κενές θέσεις, ειδάλως απολύεται. Για τα υπόλοιπα δημοτικά ΜΜΕ επιβεβαιώνεται η υποχρέωση μετατροπής τους σε Ανώνυμη εταιρεία με υποχρέωση κερδών.  

Σε διαδικασία ανανέωσης 90 συμβάσεων για τους δημοσιογράφους βρίσκονται στην ΕΡΤ, ανάμεσα τους και το Προσωπικό Ειδικών Θέσεων. Αξίζει επισήμανσης πως για τις συμβάσεις Π.Ε.Θ απαιτείται η κατάθεση φορολογικής ενημερότητας. Ανάμεσα στους συμβασιούχους αυτής της κατηγορίας είναι και η Έλλη Στάη η οποία και αποχαιρέτησε το κοινό της ΝΕΤ την περασμένη εβδομάδα.

Η κατάργηση δημοσίευσης των ισολογισμών επανέρχεται στο κείμενο απαιτήσεων της τρόικας από την ελληνική κυβέρνηση. Και πάλι επισήμως την υποστήριξη ανέλαβε η ΠΟΕΣΥ ενώ οι ενδιαφερόμενοι εκδότες των εφημερίδων που λαμβάνουν τους ισολογισμούς έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους στους αρμόδιους υπουργούς. Το ζήτημα θα παραμείνει ανοιχτό με τις δυο πλευρές να πιέζουν και το πιθανότερο είναι να θεσμοθετηθεί σε μεταβατικό στάδιο η ανάρτηση των ισολογισμών στο Διαδίκτυο χωρίς να καταργηθεί προς το παρόν και η υποχρέωση δημοσίευσης τους στον Τύπο

Διεθνή πρόσκληση ενδιαφέροντος θα κάνει η κρατική τηλεόραση προς όλες τις εταιρείες για να ενσωματώσουν τους ιντερνετικούς τόπους της ert.gr. Πρόκειται για «περιεχόμενο» που μπορεί να ενσωματωθεί σε τηλεοπτικές συσκευές, playstation, κινητές πλατφόρμες και tabletess. Η ΕΡΤ έβαλε μόνο ένα όρο, να μην επιβαρυνθεί οικονομικά με τη διάθεση του «περιεχομένου» της. 

Η πρώτη μεταγραφή του Alpha καταγράφηκε με την είσοδο της Γ.Παπαδάκου στο δικαστικό ρεπορτάζ του καναλιού. ** Παρελθόν ωστόσο για την Κάντζα είναι η καθημερινή παραγωγή «Κάτι ψήνεται». Στη θέση της θα μεταδίδονται επαναλήψεις. 
** Αυτόνομη παρουσία στη web σελίδα της ΕΡΤ απέκτησε το Τρίτο Πρόγραμμα. Και με δικές του ραδιοφωνικές παραγωγές. 
** Σε 9ετή κάθειρξη καταδικάστηκε ο εκδότης της «Εξέδρας» Μ.Ανδρουλιδάκης μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ο πρώην συνεταίρος του στο Sport Time Θανάσης Βιλδιρίδης. 
** Προς εκλογή προσωρινής διοίκησης βρίσκεται η νέα Ένωση εκδοτών Διαδικτύου μετά την έγκριση του Καταστατικού από τους μετόχους της.



Δεν υπάρχουν σχόλια: