mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Οι διευθυντές της ΕΡΤ διαψεύδουν την ...κυβέρνηση


«Οι πίνακες που διοχετεύτηκαν στις εφημερίδες προκαλεί εσφαλμένες εντυπώσεις, καθώς δεν παρουσιάζει τον αριθμό ανά κατηγορία εργαζομένων που απήργησαν...». Είναι μόνο μια πρόταση από την επιστολή των 5 γενικών διευθυντών της ΕΡΤ προς τις υπηρεσίες της κρατικής τηλεόρασης για την προκαταρκτική εξέταση, σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τη συμμετοχή του προσωπικού της. Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό έγγραφο που έχει στη διάθεση της η «Π&13», οι γενικοί διευθυντές παραδέχονται πως η λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης είναι αδύνατη ακόμη και αν τελικά απεργήσουν λιγοστοί εργαζόμενοι! Είναι δε σημαντική αφού ο υπουργός Επικρατείας Π.Καψής ζήτησε ουσιαστικά έλεγχο για τα στοιχεία όσων απήργησαν και πληρώθηκαν στην ΕΡΤ και την ίδια μέρα δημοσιεύθηκαν τα «παραποιημένα», όπως προκύπτει πια, στοιχεία του αριθμού των απεργών της ΕΡΤ.

Στην επιστολή τους οι 5 γενικοί σημειώνουν πως «μεγάλο μέρος του προσωπικού της ΕΡΤ λόγω της 24ωρης λειτουργίας της επί 365 μέρες το χρόνο, σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού μετά τη λύση των συβάσεων πλέον των 1.100 συμβασιούχων έργου τον Ιούνιο του 2010 και των συνεχών αποχωρήσεων εκατοντάδων υπαλλήλων αορίστου χρόνου που συνταξιοδοτήθηκαν, έχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό οφειλόμενων ρεπό και υπολοίπων κανονικής άδειας».
 Και προσθέτουν πως κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων η ΕΡΤ , αντί για κάρτα ή συχνότητας εξέπεμπε εναλλακτικό πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου! Το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής εξέτασης θα σταλεί άραγε και στον αρμόδιο υπουργό;
(αναδημοσίευση από Παρασκευή και 13) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: