mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ για το 2012


Κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προβλέπει ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ για το 2012 που εγκρίθηκε από τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης και θα παραδοθεί στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. 
Σύμφωνα με αυτόν η ΕΡΤ προϋπολογίζει έσοδα ύψους 312,39 εκατ. ευρώ και έξοδα 257,1 εκατ. ευρώ. Το ποσό 10,6 εκατ. προβλέπεται για επενδύσεις ενώ οι φόροι στο δημόσιο ανέρχονται σε 14 εκατ. ευρώ. 
Επίσης καταγράφεται το ποσό των 8,3 εκατ. ευρώ που είναι η δόση προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς για την εθελούσια έξοδο του 1999 και η ρύθμιση απόδοσης χρεών στον ΟΤΕ ύψους 4 εκατ. ευρώ.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία των δαπανών. Η μισθοδοσία για το τακτικό προσωπικό έπεσε σε 96 εκατ. ετησίως ενώ για τις αμοιβές των συμβασιούχων εργασίας προϋπολογίζονται 8 εκατ. ευρώ από 13,5 της περυσινής χρονιάς. 
Για την προμήθεια τηλεοπτικού προγράμματος η ΕΡΤ έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό της το ποσό των 96,8 εκατ. ευρώ. 

Τα οικονομικά στοιχεία αποτυπώνουν μια πλήρη εξυγιασμένη εταιρεία του δημοσίου. Παρόλο αυτά όμως η κυβέρνηση επιμένει στη συρρίκνωση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και στη μείωση του προσωπικού της. Το πρόβλημα πλέον για την ΕΡΤ μετά την εφαρμογή της εφεδρείας και τις μαζικές απολύσεις των συμβάσεων εργασίας, είναι ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει εσωτερικά τον τομέα της παραγωγής. Ενώ δηλαδή διαθέτει στούντιο, μηχανήματα και τηλεοπτικά ή ραδιοφωνικά κανάλια, δεν έχει τον κόσμο που θα δουλέψει για αυτά. Έτσι η ανάθεση προγράμματος αλλά και άλλων σημαντικών λειτουργιών της κρατικής τηλεόρασης, αναγκαστικά ή θα δοθούν σε εξωτερικές ιδιωτικέ εταιρείες ή θα βάλουν λουκέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: