mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Κέρδος 6,8 εκατ. ευρώ από τη συρρίκνωση της ΕΡΤ


Η αναδιάρθρωση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του πρώην αρμόδιου υπουργού Η.Μόσιαλου, προχωρά στην ΕΡΤ Α.Ε. Με εξαίρεση ότι διατηρείται στον αέρα το σήμα της ΕΤ-1, το πρόγραμμα «εξυγίανσης» της κρατικής τηλεόρασης ως ΔΕΚΟ προχωρά από τη διοίκηση. Επιβεβαιώνεται πλήρως το δημοσίευμα της «Ι» του περασμένου Σαββάτου για τις κατευθυντήριες γραμμές στον προγραμματισμό της ΕΡΤ για το επόμενο διάστημα. 
Η ΕΤ-1 συγχωνεύεται με το Πρίσμα + ενώ καταργούνται πλήρως τα επίγεια ψηφιακά κανάλια της δεύτερης πλατφόρμας της ΕΡΤ (Πρίσμα+, Σινέ +, Σπορ+). Το περιοδικό της «Ραδιοτηλεόρασης» στην έντυπη μορφή του παίρνει απλά παράταση έκδοσης για τους 4 επόμενους μήνες. Οι συγχωνεύσεις των περιφερειακών σταθμών προχωράνε και από τους 19 που λειτουργούν ανά την Ελλάδα, αυτόνομα θα λειτουργούν ως διοικητικές μονάδες οι 10 από αυτούς.
Από όλα τα μέτρα αναδιάρθρωσης η ΕΡΤ εξοικονομεί περαιτέρω 6,8 εκατ. ευρώ ενώ η μεγαλύτερη μείωση δαπανών στο κόστος λειτουργίας της προέρχεται από τη μείωση μισθοδοσίας κατά 85 εκατ. ευρώ το έτος.  

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη για το 2012 η κρατική τηλεόραση προϋπολογίζει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 68 εκατ. ευρώ και κέρδη ύψους  55,3 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα της για το έτος υπολογίζονται σε 311 εκατ. ευρώ. Το σημαντικότερο όλων είναι πως η ΕΡΤ μείωσε κατά 105 εκατ. ευρώ τα χρέη της προς τρίτους, γεγονός που την καθιστά τον δυνατότερο παίχτη στην τηλεοπτική αγορά. 


(αναδημοσίευση από Ισοτιμία Κυριακής)

Δεν υπάρχουν σχόλια: