mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Μια κρίσιμη, με ένταση εβδομάδα άρχισε

Matisse
Κρίσιμες οι επόμενες μέρες και με όλα τα μέτωπα ανοιχτά. Στο Alter, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, τα περιοδικά, τις εφημερίδες...
Το διασωματειακό εισηγείται στην ουσία απεργία διαρκείας ως μόνη πρόταση απέναντι στους ιδιοκτήτες οι οποίοι απουσίας σοβαρής και συλλογικής αντίδρασης, προχωράνε ακάθεκτοι στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Το διασωματειακό εισηγείται την "μετωπική μέχρι τέλους απεργιακή αντιπαράθεση"και συνεδριάζει εκ νέου σήμερα. Το ερώτημα είναι αν μέχρι το απόγευμα θα έχει συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αφού τυπικά συνεδρίαση ορίστηκε για μεθαύριο Τετάρτη!
Στο Alter η κατάσταση σοβαρεύει. Μετά τη σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση όλων των σωματείων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ), προκηρύχθηκε νέα 48ωρη απεργία για Τετάρτη-Πέμπτη. Οι πληροφορίες πάντως δεν είναι ευχάριστες και οι εργαζόμενοι ανησυχούν πλέον πως η "σωτηρία" όπως την υπόσχονταν οι μέτοχοι, είναι άπιαστο όνειρο. Για αυτό και εξετάζουν κι άλλα μέτρα για να διασφαλίσουν τη θέση τους.
Η ΕΤΕΡ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία την Τρίτη σε 4 ραδιοφωνικούς σταθμούς, στους ΑΝΤ1 Radio, BEST, Happy και Love Radio. Οι εργοδότες στα ραδιόφωνα στην ουσία έχουν ξεφύγει εντελώς και κάνουν ότι θέλουν. (η ανακοίνωση της ΕΤΕΡ είναι αποκαλυπτική)
Στο μέτωπο των εφημερίδων, όπως ακριβώς αναμενόταν, η αθλητική "Εξέδρα" των ΔΟΛ -Ρέστη με το που πέρασαν οι μειώσεις της εργασίας Κυριακής στο συγκρότημα Μπόμπολα, ανακοίνωσε το ίδιο ακριβώς. Και επειδή καθυστερεί η ενοποίηση των αθλητικών τμημάτων,"έφαγαν" και το ένα ρεπό την εβδομάδα!...
Στα περιοδικά τέλος, οι ιδιοκτήτες κατήγγειλαν τη σύμβαση που είχε υπογραφεί ένα χρόνο πριν και μετά τις απολύσεις, τις μειώσεις, ζητάνε και επίσημα νέα μείωση μισθών!

Μετά από όλα αυτά, οι ιδιοκτήτες όλων των παραπάνω ΜΜΕ προγραμματίζουν εν ομονοία το συνέδριο τους για την επικοινωνία. Στην "Επόμενη μέρα" στις 23 Μαρτίου στοχεύουν στον επανακαθορισμό των σχέσεων στο τρίγωνο ΜΜΕ-διαφημιζόμενοι-διαφημιστές, αφού στο μεταξύ έχουν "καθαρίσει" με το προσωπικό τους.

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού και της ΕΤΕΡ




Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ απέναντι στις επιδιώξεις της εργοδοσίας, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, να καθιερωθούν καθεστώτα δουλοπαροικίας στα ΜΜΕ εισηγείται προς τις Ενώσεις του κλάδου και τις Ομοσπονδίες την μετωπική μέχρι τέλους πλέον απεργιακή αντιπαράθεση μαζί τους.
Μπροστά:
● στην συστηματική χωρίς φραγμούς και ηθικούς ενδοιασμούς επίθεση με τις μαζικές απολύσεις, ● στην μονομερή μεταβολή συνθηκών – μορφής - ειδικοτήτων και περιβάλλοντος εργασίας, ● στην καταγγελία των υφισταμένων ΣΣΕ και την άρνηση υπογραφής νέων ΣΣΕ, ● στις μειώσεις μισθών, ● στην επιβολή σε μισθωτούς που έχουν πλήρη απασχόλησης νέων προγραμμάτων εργασίας με 1 και 2 ημέρες εργασίας την εβδομάδα διαμορφώνοντας ¨μισθούς¨ ακόμα και 200 ευρώ μηνιαίως, ● στις παράνομες καθυστερήσεις δεδουλευμένων, ● στην απόπειρα υποκατάστασης των ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις, ● στην αυθαίρετη μεταφορά εργαζομένων σε ενοικιαζόμενους τίτλους και επιχειρήσεις, ● στις διώξεις συνδικαλιστών και στην ποινικοποίηση του αγώνα μας ● στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους.
Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τα μέλη των Ενώσεων να συνδράμουν δυναμικά την προσπάθειά της.
Η επόμενη συνεδρίαση ορίζεται για την Τρίτη 8 Μαρτίου, όπου θα κληθούν να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών μας.


Η ανακοίνωση της ΕΤΕΡ για την απεργία της Τρίτης

Από τις 6 το πρωί αύριο Τρίτη 8 Μαρτίου 2011 οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας που εργάζονται στους ραδιοσταθμούς Αντέννα, BEST, Happy και Love Radio απεργούμε για 24 ώρες.

Απεργούμε ζητώντας:

Την επαναπρόσληψη στον ραδιοσταθμό Αντ1, της συναδέλφου μας η οποία απελύθη αναιτίως.
Το σταμάτημα της κατατρομοκράτησης του προσωπικού του Αντ1 με την απειλή μειώσεων μισθού ή της απόλυσης και αντεκδικητικής στάσης απέναντί τους από την διοίκηση του εν λόγω ραδιοσταθμού, λόγω των προηγούμενων κινητοποιήσεών μας.
Την επαναφορά της νομιμότητος στο καθημερινό ημερολόγιο πρόγραμμα εργασίας των Ηχοληπτών σύμφωνα με την ΣΣΕ μας.

Το σταμάτημα της αντισυνδικαλιστικής συμπεριφοράς της διοίκησης του Αντ1, με απειλές εναντίον της εργασιακής σχέσης της συναδέλφου μας Γενικής Γραμματέως της Ενώσεώς μας.

Απεργούμε ζητώντας:

Την επαναπρόσληψη στον ραδιοσταθμό BEST, του συνδικαλιστικού εκπροσώπου μας ο οποίος απελύθη αναιτίως.
Το σταμάτημα όλων των απολύσεων που φημολογούνται στο ραδιοσταθμό BEST.
Τον σεβασμό και την πλήρη εφαρμογή της ΣΣΕ μας.

Απεργούμε ζητώντας:

Την αποπληρωμή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων στους ραδιοσταθμούς HAPPY και LOVE RADIO.

Τον σεβασμό και την πλήρη εφαρμογή της ΣΣΕ μας.

Με τις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις απαντάμε στην εργοδοτική τρομοκρατία και την αντισυνδικαλιστική υστερία της, στην ποινικοποίηση των αγώνων μας και στην παραβίαση της ΣΣΕ μας. Η εργοδοσία και οι εντολοδόχοι της σύντομα θα καταλάβουν ότι, σπέρνοντας ανέμους, θα θερίζουν θύελλες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λέγεται πως το Διασωματειακό επιμένει για απεργία διαρκείας και η εσηεα πρότεινε μια ακόμα 24ωρη ...πιστολιά.
Αύριο συνεδριάζει εκ νέου η εσηεα για να εξετάσει την πρόταση του Διασωματειακού.
Μπορούμε πάντως να θεωρούμε ήδη άκυρη την απεργία που είχε ατύπως εξαγγελθεί για την προσεχή Πέμπτη.

Ας το διασταυρώσει κάποιος