mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Να δηλώσουν στον Γερουλάνο τη 2η δουλειά τους ζητά το ΑΠΕ

Δεν λέει να επέλθει ηρεμία στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. Την ώρα που οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεταν προσφυγή στην Επιτροπή Προστασίας προσωπικών δεδομένων μετά την περίεργη διαρροή δυο λιστών με ονόματα και αμοιβές δημοσιογράφων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δημοσιογράφοι στο Πρακτορείο έμαθαν μέσω email πως πρέπει να δηλώσουν τη 2η εργασία τους, επειδή το απαιτεί το υπουργείο Πολιτισμού.(παρακάτω η "εντολή δήλωσης" όπως εστάλη με ημερομηνία τελευταίας κατάθεσης την 20η Μαρτίου.
Η απαίτηση να δηλωθεί η 2η δουλειά, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία γεγονότα, προκάλεσε όπως είναι λογικό, εύλογα ερωτηματικά. Καταρχήν το ΑΠΕ ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών και όχι στο Πολιτισμού. Υπάρχει κάποια διαδικασία καταγραφής στα υπουργεία; Στους δημοσιογράφους; Το γνωρίζει η ΕΣΗΕΑ; Έχουν σχέση οι παλαιότερες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Τ.Χυτήρη περί "μονοθεσίας" στα ΜΜΕ;
Η ενέργεια αυτή προστέθηκε στο ήδη βαρύ κλίμα στο Πρακτορείο μετά τη δημοσίευση όχι μιας αλλά δυο λιστών με ονόματα δημοσιογράφων και τους μισθούς τους. Στη δεύτερη δε λίστα υπάρχουν επίσης και χαρακτηρισμοί. Το ερώτημα πολλών ποιός μπορεί να διέρρευσε τη λίστα και με τι συμφέρον, για ορισμένους ήδη έχει απάντηση αφού πρόσβαση σε τέτοιου είδους στοιχεία έχουν ελάχιστοι εντός Πρακτορείου.


 Από την Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων ζητείται να διερευνηθούν πο πηγές διαρροής της λίστας με τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων.

Και το mail προς τους δημοσιογράφους

<<Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Από το Υπουργείο Πολιτισμού απαιτείται η δήλωση από όλους τους εργαζόμενους για τη νομική φύση της απασχόλησής τους, τη συμμετοχή σε ενώσεις, και τυχόν εργασία σε άλλο ή άλλα ΜΜΕ.

Παρακαλούμε να δηλώσετε τα στοιχεία αυτά γραπτώς στην κα ... μέχρι τις 20 Μαρτίου 2011. (hr@ana.gr)

ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΦΥΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου
Σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου
Σύμβαση έργου
Έμμισθη εντολή
Παροχή υπηρεσιών
Άλλο
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟ/ΑΛΛΑ ΜΜΕ
(αναφέρατε ονομαστικώς)
Σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου
Σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου
Σύμβαση έργου
Έμμισθη εντολή
Παροχή υπηρεσιών
Άλλο
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΝΩΣΕΙΣ
(αναφέρατε ονομαστικώς)

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: