mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Διαφωνεί η ΠΟΕΣΥ με την ΕΣΗΕΜΘ. Ε, και;


Νικόλαος Γύζης
Οι επιπτώσεις του διαλυμένου (στην καλή περίπτωση)συνδικαλισμού στα ΜΜΕ φανερώνονται τώρα, στη δραματική, εκκωφαντική κατάρρευση των εργασιακών σχέσεων στον Τύπο, κεντρικό και περιφερειακό, ημερήσιο και περιοδικό, στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Οι υπηρεσίες του εργοδοτικού (στην κακή περίπτωση) συνδικαλισμού όλα τα προηγούμενα χρόνια έπιασαν τόπο.
Και η πτώση είναι ανελέητη, χωρίς καμία ασπίδα προστασίας να γίνεται φανερή. Μειώσεις, απολύσεις, περικοπές, λουκέτα. Και ούτε καν μια προτασούλα, μια θέση βρε αδελφέ, μια κίνηση που να λέει, ωπ, είμαστε και εμείς εδώ. Οι εργαζόμενοι, το πιο σημαντικό κομμάτι σε αυτή τη ρημάδα τη δουλειά μετατρέπονται σε δούλοι. Απλήρωτοι.

Στη Θεσσαλονίκη κρίθηκε τόσο πετυχημένη η αναίμακτη επιβολή της μείωσης μισθών στον "Αγγελιοφόρο" που τώρα θέλουν να την εφαρμόσουν και στη "Μακεδονία"! (σύμφωνα με το blog του Ασύνταχτου Τύπου http://asyntaxtostypos.wordpress.com/ ). Και όσοι δεν υπέγραψαν τις ατομικές συμβάσεις στον "Αγγελιοφόρο "τιμωρούνται" με βάρδιες εκ περιτροπής εργασίας.
Η ΠΟΕΣΥ με σημερινή της ανακοίνωση δηλώνει την αντίθεση της στις ενέργειες της ΕΣΗΕΜΘ. Και την κατηγορεί για υπονόμευση. Και τι έγινε; Φανερώνεται απλά και στα λόγια πως με διαφορετικό τρόπο αντιμετωπίζονται οι τραγικές εξελίξεις στα ΜΜΕ.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εκφράζει την αντίθεσή του στην πρόσφατη εξέλιξη στην εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Θεσσαλονίκης όπου μεγάλος αριθμός εργαζομένων υπέγραψε ατομικές συμβάσεις εργασίας, με βάση τις απαιτήσεις της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

Η κίνηση αυτή αντιστρατεύεται και υπονομεύει την πάγια επιδίωξη της Π.Ο.Ε.ΣΥ. για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο δημοσιογραφικό κλάδο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκφράζει την πλήρη στήριξή του στους εφτά συναδέρφους της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. που αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομική σύμβαση και οι οποίοι ήδη τιμωρήθηκαν από την εργοδοσία με την ένταξή τους σε πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας.



Επίσης, αναμένει την πλήρη στήριξη από την Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. στους συναδέρφους των εφημερίδων ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και σε όσους άλλους έχει επιβληθεί εκ περιτροπής εργασία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκφράζει την αγωνιστική συμπαράσταση του κλάδου σε όλους τους συναδέρφους που επιμένουν να μην υπογράφουν ατομικές συμβάσεις και να αρνούνται την εκ περιτροπής απασχόληση, πρακτικές που παράνομα προωθούνται από την εργοδοσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: