mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Σε αναμονή των "σπουδαίων" για το Alter;

Από σήμερα Δευτέρα τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό απεργούν (7ήμερη για την ΕΤΙΤΑ, 48ωρη για την ΕΠΗΕΑ) ενώ οι δημοσιογράφοι, σύμφωνα με την απόφαση της ΕΣΗΕΑ, πραγματοποιούν 6ωρη στάση εργασίας. Στην ουσία το κανάλι αναμένει τις τελικές αποφάσεις, σωτηρία ή
Κάπου άρχισε να ακούγεται πως ίσως δοθεί ένας μισθός για να εξευμενιστεί η οργή των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι. Και ενώ όλες οι πλευρές μιλάνε στο όνομα τους, στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις για το τέλειο compromi σωτηρίας του Alter, κανείς από τους μετόχους δεν φροντίζει να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Λες και τους θέλουν "ομήρους"...Βέβαια αν υπήρχε ομόνοια και συνεργασία όλων των εργαζομένων και έπαιρναν τη συχνότητα στα χέρια τους και έβγαζαν δικό τους πρόγραμμα, να δεις για πότε θα πληρωνόντουσαν τα δεδουλευμένα τους... Ιδεατές καταστάσεις.
Τα σενάρια και τα όσα ακούγονται για το κανάλι από την προηγούμενη εβδομάδα στο ρεπορτάζ του greektv.com.


Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται το ALTER, με όλα τα σενάρια για την επιβίωσή του ανοιχτά.



Την περασμένη εβδομάδα μεταδόθηκε ζωντανό πρόγραμμα, εκπομπές και ειδήσεις για μιάμιση μόλις ημέρα, οδηγώντας έτσι και τα ποσοστά τηλεθέασης στα "τάρταρα". Πλέον, τα στελέχη του, όπως ο Νίκος Χατζηνικολάου, ή οι παρουσιαστές του, όπως η Αγγελική Νικολούλη, ακόμη και οι παρουσιάστριες της μεσημεριανής light ζώνης συζητούν ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κανάλι, λένε πως παραμένουν απλήρωτοι, μιλάνε για τις απεργίες που γίνονται και την πιθανότητα αυτό να κλείσει.
«Θα είμαι ο τελευταίος που θα φύγει από το ALTER» είπε για δεύτερη ή τρίτη φορά ο Νίκος Χατζηνικολάου από τη συχνότητα του REAL FM την περασμένη εβδομάδα, ενώ η ιδιοκτήτρια εταιρεία Ελεύθερη Τηλεόραση με νέα της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο επανέλαβε πως «συνεχίζονται οι συζητήσεις» με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Προβλέψεις για το αν υπάρχει επόμενη μέρα για το ALTER είναι αδύνατον να γίνουν. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, που παραμένουν απλήρωτοι από πέντε έως και δύο μήνες, πραγματοποιήθηκε μια κρίσιμη, όπως χαρακτηριζόταν από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, συνάντηση. Συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των τραπεζών, στις οποίες υπάρχουν χρέη περίπου τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ, εκπρόσωποι διαφημιστικών εταιρειών, οι μέτοχοι του σταθμού και εκπρόσωποι των νέων επενδυτών, του διεθνούς fund Αργώ, το οποίο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στο κανάλι.
Το σενάριο εξόδου, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, περιλαμβάνει τη μετοχοποίηση του μισού τουλάχιστον χρέους στις τράπεζες (θα αναλάβουν δηλαδή οι νέοι μέτοχοι τα μισά χρέη στις τράπεζες), το «κούρεμα» του υπόλοιπου ποσού και αναδιάρθρωση του χρέους με νέο δάνειο με ορίζοντα 8ετία [Τα στελέχη του ALTER, όπως ο Νίκος Χατζηνικολάου, ή οι παρουσιαστές του, όπως η Αγγελική Νικολούλη, συζητούν ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κανάλι και την πιθανότητα αυτό να κλείσει.] ας. Παράλληλα, θα γίνουν οι μετοχικές αλλαγές είτε με πλήρη αποχώρηση μετόχων είτε με σαρωτική μείωση του ποσοστού τους και θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση της εταιρείας με πρόγραμμα μαζικών απολύσεων, αρχίζοντας με εκατόν πενήντα απομακρύνσεις προσωπικού. Αλλες πληροφορίες πάλι επιμένουν πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο του ALTER και η πιθανότητα πτώχευσης έρχεται ολοένα και πιο κοντά. Το αποτέλεσμα είναι να χαθεί το κυρίαρχο περιουσιακό στοιχείο του καναλιού, δηλαδή η δημόσια συχνότητα, η οποία θα πρέπει να επιστρέψει στο κράτος. Γι’ αυτόν τον λόγο γίνονται και όλες οι προσπάθειες διατήρησης του σταθμού σε λειτουργία.
Σύσσωμη πάντως η τηλεοπτική αγορά δεν θέλει να κλείσει το ALTER, θεωρώντας πως θα γίνει η αρχή σε ένα σαρωτικό τσουνάμι δυσμενών εξελίξεων που θα συμπαρασύρει εμπλεκόμενες διαφημιστικές εταιρείες και τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι περισσότερες πλευρές αναγνωρίζουν πως τα στρεβλά φαινόμενα λειτουργίας στην τηλεόραση έχουν μεγάλο μέρος ευθύνης για τη σημερινή κρίση της, που φέρνει τον κίνδυνο κατάρρευσης, επιδεικνύουν όμως μεγάλο ενδιαφέρον στο να μη σκάσουν οι «φούσκες», γιατί έτσι μπορεί να συμπαρασύρουν και όλους τους υπόλοιπους της αγοράς.
Και ενώ το μέλλον του ALTER παραμένει άγνωστο, πληροφορίες λένε πως ήδη ο Νίκος Χατζηνικολάου βρίσκεται σε αναζήτηση άλλης τηλεοπτικής συχνότητας, περιφερειακής εμβέλειας, με στόχο, αν όλα πάνε άσχημα στο ALTER, να στήσει σε ένα τοπικό κανάλι το νέο project του REAL TV.
(αναδημοσίευση από το greektv.com) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: