mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Αντιδρούν στην ΙΜΑΚΟ στις μειώσεις μισθών

Όπως φάνηκε και στην χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση, διάφορες επιχειρήσεις, από εκδοτικές ως και διαφημιστικές, βλέποντας πως δεν υπάρχει κάποια σοβαρή αντίδραση από τα σωματεία, άρχισαν να βαράνε τα κανόνια. Ενάντια στους μισθούς και ενάντια στους εργαζόμενους τους, εννοείται. -30% στη "Δημοκρατία", 600 ευρώ μείωση, 18% κάτω σε μικρές διαφημιστικές και σε μισθούς της τάξης των 900 ευρώ(!). Ο καθένας ότι θέλει κάνει.
Αυτή τη τακτική όμως μπορεί να αποδεχθεί μπούμερανγκ εναντίον των ιδίων των εκδοτών. Οι απειλές και η χρησιμοποίηση της ανασφάλειας και του φόβου που επικρατεί απέναντι σε ανθρώπους που σε λίγο δεν θα έχουν τίποτε να χάσουν, δεν πιάνουν τόπο. Και δεν υπάρχουν ούτε λεφτά από την αγορά για να πουλήσουν αέρα κοπανιστό, δηλαδή προσφορές και διαφημίσεις στη θέση του ενημερωτικού προϊόντος τους. Θάρθει η στιγμή που οι "φοβισμένοι" θα τους τα κλείσουν τα μαγαζιά...
Στην ΙΜΑΚΟ πάντως που έπρεπε να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα σε blog για να πληρωθούν οι μισθοί, το πήραν απόφαση. Και δηλώνουν πως αν ζητηθούν νέες περικοπές, το life style του εκδότη θα ζοριστεί.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΜΑΚΟ

Στη συνάντηση ανάμεσα στους εργαζόμενους της εταιρείας ΙΜΑΚΟ και αντιπροσωπείας των Δ.Σ. των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ (Διασωματειακή) η οποία έγινε στα γραφεία της εταιρείας, οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν μαζικά και συμμετείχαν στη συζήτηση που αφορούσε τις συνεχείς καθυστερήσεις στις πληρωμές τους και, κυρίως, την αντιμετώπιση του ενδεχόμενου να ζητηθούν νέες περικοπές στους μισθούς, νέες μορφές απασχόλησης ή και απολύσεις.

Στη συζήτηση οι Ενώσεις εισηγήθηκαν τα εξής:



- Προασπιζόμαστε τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, κανένας εργαζόμενος δε συναινεί και δεν υπογράφει μείωση του μισθού του ή μετατροπή μορφής απασχόλησης, ωραρίου κ.λπ. Οι Ενώσεις είναι συμπαραστάτες σε όσους εργαζόμενους με Δ.Π.Υ. αποφασίσουν να ζητήσουν την ένταξή τους στο μισθολόγιο.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε ότι, στην περίπτωση που ανακοινωθούν από την εταιρεία περικοπές μισθών ή απολύσεις ή οποιαδήποτε άλλη δυσμενής μεταβολή της εργασιακής κατάστασης, οι Ενώσεις θα προχωρήσουν άμεσα σε στάση εργασίας, προκειμένου μέσα από γενική συνέλευση να καθοριστούν μαζί με τους εργαζόμενους με πιο συγκεκριμένο τρόπο η στάση και τα περαιτέρω βήματά τους.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΠΗΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: