mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Απεργία στις Αττικές Εκδόσεις και το Κεφάλαιο

Οι εκδικητικές απολύσεις στις "Αττικές Εκδόσεις", μεταξύ αυτών και της συνδικαλσιτικής εκπροσώπου στην ΕΣΠΗΤ, έχουν προκαλέσει την οργή των εργαζομένων. Η ΕΣΠΗΤ και η Ένωση Λιθογράφων αποφάσισαν ήδη την πραγματοποίηση κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων για Δευτέρα και Τρίτη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το συγκρότημα απέλυσε όσους αρνήθηκαν να σκύψουν το κεφάλι και να υπογράψουν το "εταιρικό Μνημόνιο" του εργοδότη.

Η ανακοίνωση της ΕΣΠΗΤ και ΠΕΛ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνδικαλιστικών Ενώσεων ΕΣΠΗΤ και ΠΕΛ αποφάσισαν σε έκτακτες συνεδριάσεις τους και ύστερα από την ομόφωνη πρόταση των εργαζομένων στη συνέλευσή τους που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της επιχείρησης την Πέμπτη 24/3/2011, την πραγματοποίηση κυλιόμενων 24ωρων απεργιών στις εταιρείες του Ομίλου των Αττικών Εκδόσεων (ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. και ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΕ), ως εξής:


– τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011 από ώρα 08:00 π.μ. μέχρι 08.00 π.μ. της Τρίτης 29 Μαρτίου 2011 και
- την Τρίτη 29 Μαρτίου 2011 από ώρα 08: 00 π.μ. μέχρι 08.00 π.μ. της Τετάρτης 30 Μαρτίου 2011

Ζητάμε να ανακληθούν άμεσα οι πρόσφατες εκδικητικές απολύσεις και να σταματήσει άμεσα κάθε απόπειρα βλαπτικής μεταβολής των ατομικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων καθώς και η μέσω αυτής καταστρατήγηση των ισχυουσών ΣΣΕ που καταρτίζουν οι Ενώσεις.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις εταιρείες του Ομίλου Αττικές Εκδόσεις να συμμετάσχουν μαζικά στις παραπάνω 24ωρες απεργίες.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

ΑNΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: