mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Τα μικρά από τα ΜΜΕ*

* media news
Η έκδοση της εβδομάδας

●●●Βρήκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τους επίμαχους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από όπου εστάλη το email με τους μισθούς των δημοσιογράφων στο ΑΠΕ, μετά τη μήνυση που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Ο ένας υπολογιστής πάντως βρίσκεται στο Πρακτορείο και πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ηλίας Μάτσικας πήγε αυτοπροσώπως στον Μ. Σφακιανάκη.
●●●Είναι να σκάσουν στο Μega. Η ικανοποίησή τους από τα ποσοστά τηλεθέασης που εμφάνισε η επανάληψη της σειράς «Ευτυχισμένοι μαζί» στη ζώνη prime time, η οποία εντάχθηκε στη ζώνη υψηλής απόδοσης λόγω των σταθερών περικοπών, μετριάστηκε απότομα. Οι υπεύθυνοι διαπίστωσαν πως η επανάληψη φέρνει περίπου τα ίδια διαφημιστικά έσοδα που φέρνει και το (παν)ακριβό «Νησί».
●●● Στερούνται βάσης οι εκτιμήσεις για αποχώρηση του Β. Μαρινάκη από το ΣΚΑΙ, λένε οι γνωρίζοντες, όσο κι αν έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις μεταξύ των μετόχων.
●●●Από τη μια τα πειθαρχικά όργανα για επιμερισμό ευθυνών σε παλαιότερες υποθέσεις και από την άλλη δίκες για παλιά σκάνδαλα. Οι άνθρωποι της κρατικής τηλεόρασης βρίσκονται αυτό το διάστημα προ των ευθυνών τους. Στο ραδιομέγαρο άρχισαν οι συνεδριάσεις των πειθαρχικών οργάνων σύμφωνα με όσα ζητά το πρώτο πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης και στις 16 Μαΐου γίνεται η πρώτη δίκη υπαλλήλων για τα περίφημα «ροζ τηλέφωνα» που ζημίωσαν την εταιρεία κατά 300 χιλιάδες ευρώ.
●●●176 προτάσεις για τηλεοπτικές σειρές και εκπομπές κατατέθηκαν στην ΕΡΤ που πρέπει τώρα να τις αξιολογήσει και να προχωρήσει στην ανάθεση νέων παραγωγών. Οι συμβασιούχοι πάντως παραμένουν απλήρωτοι.
●●●Με πρόστιμο 80.000 ευρώ τιμωρείται η προτροπή εκπομπής του Extra για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Το σύνθημα ως σουπεράκι στην οθόνη «Θα γίνει της Αιγύπτου» αιτιολογεί σύμφωνα με το ΕΣΡ το υψηλό πρόστιμο.
●●●Μετά από 5 χρόνια η ΕΕΤΤ ανακάλεσε την άδεια σταθερής ασύρματης πρόσβασης (Wi-max) της εταιρείας COSMOLINE στη ζώνη των 3,5 GHz από την εταιρεία Cosmoline συμφερόντων Δ. Κοντομηνά. Από το 2006 δεν έγινε καμία ουσιαστική ενέργεια για τη λειτουργία του δικτύου.
●●●Ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ μετόχων, νέων επενδυτών και τραπεζών για την επόμενη μέρα στο Alter, οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν νέα 4ωρη απεργία ως αύριο Κυριακή. Καθώς η ανησυχία είναι διάχυτη, εκφράστηκε η άποψη από εργατολόγο πως οι χρωστούμενοι μισθοί πρέπει να καταβληθούν από τη σημερινή διοίκηση και όχι από τους όποιους νέους μετόχους. Τα σενάρια ως προς τις εξελίξεις πήραν φωτιά, εξαιτίας και όσων λέγονται για το ενδιαφέρον εφοπλιστή με συμμετοχή ως πρόσφατα σε τηλεοπτικό κανάλι της περιφέρειας.


●●●Η επιχείρηση καταγραφής της δεύτερης απασχόλησης στα ΜΜΕ άρχισε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο και θα επεκταθεί στην ΕΡΤ και στα άλλα Μέσα του Δημοσίου. Οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ πρέπει να δηλώσουν κάθε άλλη απασχόλησή τους σε ειδικό έντυπο που τους απέστειλε το Υπουργείο Πολιτισμού ως τις 20 Μαρτίου. Πληροφορίες αναφέρουν πως η ενέργεια αυτή σχετίζεται άμεσα με τις αλλαγές που προωθούνται στο νόμο των ΜΜΕ.
●●●Παρατάθηκε η σύμβαση προμηθειών για ψηφιακούς πομπoύς με την εταιρεία EUROΤEL SPA η οποία είχε συναφθεί το 2008 με προϋπολογισμό 1.127.604 ευρώ.
●●●Και ένας ακόμη διαγωνισμός προμηθειών από την ΕΡΤ με σημασία για το εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της. Η επέκταση και εγκατάσταση δικτύου του στούντιο στο κτίριο της οδού Κατεχάκη. Το κόστος αναβάθμισης υπολογίζεται σε 6.600 ευρώ.
●●●Μετά την τηλεόραση, και στο κρατικό ραδιόφωνο αρχίζει να εφαρμόζεται η μέθοδος ανάθεσης προγράμματος. Μιας και ο αριθμός των συμβασιούχων που εγκρίθηκε για τους 5 ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελληνικής Ραδιοφωνίας δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες προγράμματος, η ΕΡΑ ανέθεσε εκπομπές κατά τα πρότυπα της τηλεόρασης. Δυο από τις νέες εκπομπές που εγκρίθηκαν για το ραδιόφωνο είναι οι «Πρωινές ιχνηλασίες» και η «Οδύσσεια» του Σωτήρη Σπαθάρη. Όπως φαίνεται και από τις εγκρίσεις, η ανάθεση των δυο παραγωγών δόθηκε σε εταιρείες και όχι σε πρόσωπα. Την παραγωγή της Οδύσσειας σε μουσική του Δημήτρη Λέκκα υπογράφει η εταιρεία του Νίκου Μουρατίδη «Εκδόσεις Τετράδιο».
●●●Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εκδίκαση των ενστάσεων για την πρόσληψη συμβασιούχων στην ΕΡΤ. Ο δημοσιογράφος Νίκος Κούτρικας που αποκλείστηκε από τη διαδικασία επιλογής μετά από 19 χρόνια εργασίας και παρότι δεν είχε δεύτερη απασχόληση στην κρατική τηλεόραση, κατέθεσε ένσταση.
●●● Για πρώτη φορά εκλήθη στο συντονιστικό όργανο για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων. Το ΙΟΜ ενημέρωσε όλους τους φορείς, τηλεοπτικά κανάλια και αρμόδια Υπουργεία, για τα συμπεράσματα της σημαντικής του έρευνας, όσον αφορά τα μοντέλα επιδότησης στην επικοινωνία της ψηφιακής τηλεόρασης.
●●● Νέο περιβάλλον για την αγορά και τη διαφημιστική δαπάνη των τηλεοπτικών εταιρειών διαμορφώνει η μεγάλη απήχηση της Web TV των τηλεοπτικών σταθμών. Η επιλογή του ΑΝΤ1 να δώσει την πρεμιέρα της νέας του χιουμοριστικής εκπομπής «Πλάκα κάνεις» στο Facebook χαιρετίστηκε με μεγάλη ικανοποίηση. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο στη Web TV του καναλιού η εκπομπή ξεπέρασε τους 325.000 views. Τόσο ο ΑΝΤ1 όσο και το Mega παρουσίασαν τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η ανάπτυξη της ιντερνετικής τηλεόρασης σε ευρεία συνάντηση στην ΕΔΕΕ.
●●● Η 3ετής συμφωνία που υπέγραψε η Cyta, κυπριακός ΟΤΕ με την πλατφόρμα της LTV για την προβολή δύο καναλιών υψηλής ευκρίνειας (HD-High Definition), των LTV PREMIER HD και LTV SPORTS HD, στους πελάτες της συνδρομητικής τηλεόρασης Cytavision. Πρακτικά και σύμφωνα με εκτιμήσεις στον κυπριακό Τύπο η συμφωνία αυτή φέρνει πιο κοντά την ενοποίηση των δικαιωμάτων ποδοσφαίρου που σήμερα ανήκουν σε διάφορους παρόχους.
●●● Μετά τη σοκαριστική του καμπάνια ο STAR FM Θεσσαλονίκης επέστρεψε στη μουσική με νέο πρόγραμμα και λογότυπο αλλά οι καταγγελίες ότι άφησε απλήρωτους τους προηγούμενους παραγωγούς θα έχουν και συνέχεια.
●●● Δυο νέα κανάλια HDTV πρόσθεσε η Nova στην πλατφόρμα της.
●●● 32 χρόνια έκδοσης γιόρτασε το «Ποντίκι».
●●● Στις 16 Μαΐου γίνεται η δίκη για τους υπεύθυνους του σκανδάλου των ροζ γραμμών στην ΕΡΤ που ζημίωσε την εταιρεία με 300.000 ευρώ.
●●● Υπέρ της μείωσης του αριθμού των ΜΜΕ τάχθηκε ο Τηλέμαχος Χυτήρης, όπως επίσης και υπέρ της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ.
●●● Υπέρ της καμπάνιας του BBC για τη σωτηρία της παγκόσμιας υπηρεσίας ενημέρωσης τάχθηκε η ΕΣΗΕΑ.
●●● Μερίδιο από το ανταποδοτικό τέλος ζητάνε και επίσημα πλέον τα περιφερειακά κανάλια για τη μετάβασή τους στην ψηφιακή τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: