mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Τα έγγραφα του Wikileaks για τη Συρία στο ThePressProject

Το ThePressProject.gr σε συνεργασία με το Wikileaks απέκτησε πρόσβαση σε περισσότερο από 2 εκατομμύρια emails κυβερνητικών οργανισμών και αξιωματούχων της Συρίας (ημερομηνίας από το 2006 έως το 2012).

Το ThePressProject.gr γίνεται έτσι ένα από τα ΜΜΕ που επέλεξε το Wikileaks για την έρευνα και την δημοσίευση του φακέλου της Συρίας. Άλλοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί που έχουν ήδη πρόσβαση και έχουν ξεκινήσει την δημοσίευση εγγράφων είναι το Associated Press (ΗΠΑ), ηPublico (Ισπανία), η L'espresso (Ιταλία), το ARD (Γερμανία), η Al Youm (Αίγυπτος), η Owni(Γαλλία), το Akhbar (Λίβανος) κ.α.

Το ThePressProject έχει ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία των εγγράφων (με πρώτη προτεραιότητα στα έγγραφα που σχετίζονται με την Ελλάδα) και θα ξεκινήσει με τη δημοσίευση τις επόμενες ημέρες.

Οποιοδήποτε αποτέλεσμα φέρει αυτή η έρευνα θα δημοσιεύεται ταυτόχρονα από την ιστοσελίδα του ThePressProject.gr και από το Wikileaks το οποίο και θα παρουσιάζει από την ιστοσελίδα του (www.wikileaks.org) όλα τα σχετικά έγγραφα που στηρίζουν το ρεπορτάζ.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email info@thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: