mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Αθλητικό μενού σε δορυφόρους-πλατφόρμες και αποκαλύψεις ψηφιακής TV

Το νέο τεύχος του περιοδικού Digital TV Ιnfo κυκλοφορεί από σήμερα στα περίπτερα με καυτά θέματα για τους φίλους της ψηφιακής και δορυφορικής τηλεόρασης. Ο ποδοσφαιρικός χάρτης του χειμώνα σε συνδρομητικές και δορυφορικές πλατφόρμες, οι εξελίξεις στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, οι συνεχόμενες αναβολές στο switch off στο Χορτιάτη, το παρασκήνιο του διαγωνισμού για τη μεταφορά του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ, τα μοντέλα της Υβριδικής τηλεόρασης που είναι ήδη ευρωπαϊκό γεγονός, περιλαμβάνονται στα θέματα του περιοδικού. Και ακόμη για τους "ψαγμένους" νέα ειδική έκδοση Spark για Web TV, η οποία περιλαμβάνει πρόσβαση σε 201 Web κανάλια TV ή Radio αλλά και τα νέα HD κανάλια στους δορυφόρους. 

Το δελτίο Τύπου για την κυκλοφορία του Digital TV Info

Η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση όχι μόνο για το switch off της Θεσσαλονίκης, αλλά και για όλες τις εξελίξεις στην επίγεια ψηφιακή TV, σε συνδυασμό με τα πολλά και «ψαγμένα» εργαστηριακά τεστ νέων συσκευών, την πλούσια θεματογραφία και το ένθετο Security Report, αποτελούν τα 4 βασικότερα όπλα του νέου τεύχους Οκτωβρίου του Digital Tv info.
Ξεκινώντας με την θεματογραφία του περιοδικού, αυτό το μήνα κυριαρχεί το αθλητικό. Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή σας παρουσιάζουμε τον Ποδοσφαιρικό χάρτη της σαιζόν, ο οποίος ξεκαθαρίζει τι πρόκειται να δείξει το κάθε πακέτο την νέα σαιζόν, όχι μόνο σε ότι σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, αλλά και σε ότι αφορά και άλλα δημοφιλή αθλήματα, όπως Moto GP, Formulas 1, Euroleague, NBA, κ.ά.
Μάλιστα ειδικά για το ελληνικό πακέτο της Nova, ο κος Κατσογιάννης, Διευθυντής Marketing, μας τα είπε όλα! Διαβάστε τι συμφωνίες έκλεισε, τι θα γίνει με την Premier League, τι θα μεταδώσει το Novasports 2 HD, τι παίζει με τον ανταγωνισμό, αλλά ότι θέλετε να ξέρετε για την Nova, μέσα από την καταιγιστική συνέντευξη του κου Κατσογιάννη.
Η συνέχεια ανήκει στους πιο ψαγμένους, εκείνους δηλαδή που αρέσκονται να σαρώνουν τους δορυφορικούς ορίζοντες και να βρίσκουν κανάλια – θησαυρούς που είναι ελεύθερα ή ασθενής κρυπτογράφησης Biss και να παρακολουθήσουν Champions League, Europa League, αλλά και Premier League Αγγλίας. Πρόκειται για ένα άρθρο – οδηγό του Νίκου Δρικάκη, που θα σας κρατήσει συντροφιά όλη την αθλητική περίοδο.
Μπορεί το switch off της Αττικής να ήταν κατά βάση επιτυχημένο, αλλά όπως σας αναφέραμε και σε προηγούμενα τεύχη, δεν έλειψαν τα προβλήματα. Και όσο και αν κάποιοι προσπάθησαν… βρήκαν μπροστά τους τον Παύλο Κερασίδη με το πεδιόμετρο του, που αναδεικνύει ένα μεγάλο πρόβλημα παρεμβολών της Digea, στην Ανατολική Αττική.

Οι δέκτες με λογισμικό Spark κατακλύζουν την αγορά, κάτι που ευνοεί την συνεχή ανάπτυξη του. Τον τελευταίο καιρό η ομάδα έχει στραφεί ιδιαίτερα στον συνδυασμό δορυφορικής με Web TV. Κατά το ψάξιμο λοιπόν στα άδυτα του διαδικτύου, ο Γιάννης - Φίλιππος Δημητριάδης εντόπισε την νέα ειδική έκδοση Spark για Web TV, η οποία περιλαμβάνει πρόσβαση σε 201 Web κανάλια TV ή Radio.
Όμως και οι λάτρεις της ταράτσας έχουν αυτό το μήνα την τιμητική τους, αφού ο Σωτήρης Χατζηστρατής ετοίμασε ειδικό άρθρο για multifeed λήψεις, σε συνδυασμό με διακόπτες DiSEqC. 10 παραδείγματα εγκατάστασης με τα σχέδια τους, για να κατεβάζετε από 1 έως 64 δορυφόρους με ένα μόνο καλώδιο, μέσω των διάφορων διακοπτών DiSEqC ή και συνδυασμό αυτών.
Η σκυτάλη περνάει στο δεύτερο δυνατό χαρτί του νέου τεύχους του Digital TV info, που δεν είναι άλλο από τον αποκλειστική και καταιγιστική ειδησεογραφία του μήνα.
Φυσικά, μην ξεχάσατε την Φωνή των Αναγνωστών, που αυτό το μήνα φιλοξενεί τον γερμανό Dxer Edgar Ehlic, ο οποίος χρησιμοποίησε γερανούς για να ανεβάσει στην ταράτσα του τα τεράστια κάτοπτρά του, αλλά και ένα ειδικό σύστημα κίνησης κατόπτρου τριών αξόνων.

Αυτό το μήνα οι εξελίξεις ήταν πολλές και η Ματίνα Παπαχριστούδη όπως μας έχει συνηθίσει τις κατέγραψε όλες. Ενδεικτικά, διαβάστε για τις 4… εσωτερικές αναβολές μέχρι τώρα που έχει πάρει το switch off της Θεσσαλονίκης, τα σημεία που προστέθηκαν στον νέο ψηφιακό χάρτη (Media Transmitter), αλλά και για τον άδικο τρόπο αντικατάστασης του Γενικού Διευθυντή κου Ν. Μιχαλίτση, η οποία οδήγησε σε παραίτηση τον Διευθυντή Έρευνας και Τεχνολογίας κο Γαζιδέλη.
Μέσα από την στήλη News, ο Γιάννης - Φίλιππος Δημητριάδης μας ενημερώνει για την λειτουργία του πρώτου επίγειου HD καναλιού από την Nova, αλλά και για την απόφαση υιοθέτησης του CI+, ενώ μέσα από την στήλη HD News μαθαίνουμε για τα νέα HD κανάλια που εμφανίστηκαν στον δορυφορικό ορίζοντα, όπως π.χ. η εμφάνιση των Al Jazeera Sports HD 1 & 2 στον Hot Bird.
Τα νέα αντίμετρα από την Nova, αλλά και η επίθεση στις ανύπαντρες κάρτες από το Sky Italia είναι δύο από τις βασικές ειδήσεις της στήλης Scrambling, ενώ στην στήλη Music κυριαρχεί η επανεμφάνιση της Metropolitan Opera, που μπορείτε να την δείτε Live σε HD δωρεάν μέσα από τα κανάλια – feeds.
Ο Κωνσταντίνος Παπαβασιλόπουλος αυτό το μήνα κοιτάει πιο Ευρωπαϊκά και σας παρουσιάζει μέσα από την στήλη του Μεταβατικά, τον ρόλο του HbbTV και την διείσδυση του στις ευρωπαϊκές τηλεοπτικές συσκευές.
Φυσικά, δεν λείπει η στήλη με όλα τα νέα προϊόντα, που καλύπτει όπως πάντα με αντικειμενικό τρόπο όλη την αγορά και όχι μέρος αυτής.
Όσο αφορά τα τεστ, αυτό το μήνα ξεχωρίζει ο νέος δέκτης Combo Ferguson Ariva 150, ο οποίος εκτός από συνδυασμό επίγειας και δορυφορικής λήψης, προσφέρει και διαδικτυακή ψυχαγωγία, είναι καλό media player και το σημαντικότερο… μπορεί να ελεγχθεί από κινητό τηλέφωνο. Πολύ ενδιαφέρον, ειδικά αν αναλογιστούμε την τιμή του, έχει ο νέος Combo δέκτης Edision Progressiv TS, αλλά και το νέο Editab, που αποτελεί την πρώτη και πολύ επιτυχημένη κίνηση της Edision, στο χώρο των Tablet PC.
Η ύλη του περιοδικού ολοκληρώνεται με την στήλη Sat&Zap που θα βρείτε όλα τα νέα δορυφορικά κανάλια από τις μπάντες Ku & C, τους πίνακες με τα ελεύθερα ψηφιακά κανάλια στους πιο δημοφιλείς για την χώρα μας δορυφόρους, αλλά και τον πίνακα με τα κανάλια της Ku Digital, που αποτελεί την πιο αξιόπιστη έντυπη λύση για ανίχνευση των δορυφορικών υπηρεσιών (ο πίνακας C Digital δημοσιεύεται ανανεωμένος κάθε μήνα στην ιστοσελίδα του περιοδικού www.digitaltvinfo.gr).
Εδώ και 10 μήνες σε παράλληλη τροχιά με το Digital TV info, κυκλοφορεί το επιτυχημένο ένθετο περιοδικό Security Report, ένα περιοδικό φτιαγμένο από τεχνικούς – εγκαταστάτες των συστημάτων ασφαλείας.

Στο νέο τεύχος ξεχωρίζει το αφιέρωμα στις Θερμικές Κάμερες, οι οποίες είναι οι μόνες που μπορούν δώσουν εικόνα σε απόλυτο σκοτάδι, ενώ πολύ ενδιαφέρον έχει και το άρθρο που περιγράφει τις τεχνικές απομακρυσμένης πρόσβασης στα συστήματα συναγερμού, που φτιάχτηκε από το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της ελληνικής εταιρίας Olympia Electronics.
Όπως κάθε μήνα, τα καλύτερα και πιο δημοφιλή προϊόντα της αγοράς περνούν από το ιδιαίτερα εξοπλισμένο εργαστήριο του Security Report.
Αναμφισβήτητα στα τεστ κυριαρχεί o νέος πίνακας Zeus 38 της Sistel, ο οποίος αποτελεί λύση του τύπου «όλα σε ένα», αφού μπορεί από μόνος του να καλύψει άνετα μια οικία.
Το DVR με το καλλιτεχνικό όνομα Dali δείχνει την νέα τάση στα καταγραφικά, που είναι πολύ χαμηλή τιμή, σε συνδυασμό με υψηλές επιδόσεις. Η τεχνολογία των DVR είναι ήδη γνωστή εδώ και πολλά χρόνια και πλέον ζούμε στην εποχή της τελειοποίησης της, που συνοδεύεται από την δικτυακή ανάπτυξη της εποχής (internet, 3G).
Απίστευτα και τα νέα beams Takex PB-IN-100AT, ιαπωνικής κατασκευής, που μπορούν να περιφράξουν περιμετρικά τον χώρο σας με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, μηδενίζοντας ουσιαστικά τους ψευδοσυναγερμούς.
Εντυπωσιακή και η νέα κάμερα FO-2596, που διαθέτει τόσο δυνατά LEDs, που πραγματικά κάνουν την μέρα… νύχτα, δίνοντας έτσι δυνατότητα στην κάμερα να καταγράψει έγχρωμη εικόνα στο απόλυτο σκοτάδι.
Αν μια εταιρία εξελίσσει συνέχεια τα προϊόντα της δεν είναι άλλη από την ελληνική Sigma. Το GPRS Quad Band, εκτοξεύει τα διάσημα κέντρα Proteus της εταιρίας, δίνοντας δυνατότητες επικοινωνίας GSM/GPRS.
Τα τεστ ολοκληρώνει το έξυπνο προϊόν FiberLock, που δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια αλυσίδα οπτικής ίνας, που τυλίγεται γύρω από μηχανές, ποδήλατα ή ακόμη και… φωτοβολταϊκά. Όταν η ίνα κοπεί το κύκλωμα ανοίγει και δίνεται εντολή συναγερμού. Απλό, έξυπνο και κυρίως οικονομικό!

1 σχόλιο:

Τίμος είπε...

Γειά σας ,
Με λένε πέτρο..
Ήθελα να μοιραστώ μαζίσας την εμπειρία μου για τα αθλητικά κανάλια του ΟΤΕ.
Εκπέμπουν HD!!!
Για τους ποδοσφαιρόφιλους πιστεύω οτί αξίζουν..