mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Δηλαδή βρέθηκε συμβιβασμός αντίπαλων εταιρειών στην ΕΡΤ...

<<Ενέκρινε την απόρριψη των προσφορών των συμμετεχουσών εταιρειών στον υπ’ αριθμ. 1467/12 ανοικτό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου στη διανομή και εκμετάλλευση των τριών ραδιοτηλεοπτικών σημάτων της ΕΡΤ παγκοσμίως (πλην Ευρώπης), λόγω απόκλισης από τους όρους συμμετοχής στον εν λόγων διαγωνισμό. Παράλληλα, ενέκρινε τον ορισμό δύο στελεχών της εταιρείας, τα οποία θα αναλάβουν άμεσα τη διαπραγμάτευση για τη σύναψη συμβολαίων με τους νόμιμους εκπροσώπους των συνδρομητικών δικτύων που εκμεταλλεύονται το σήμα της ERTworld, ώστε η ΕΡΤ να εισπράττει το μερίδιό της από τις συνδρομές που καταβάλουν οι συνδρομητές των δικτύων που επιλέγουν το πρόγραμμά της>>.
Αυτό είναι το απόσπασμα της ανακοίνωσης της ΕΡΤ για τη μεταφορά του δορυφορικού σήματος της εταιρείας παγκοσμίως. Μια ιστορία για την οποία έπρεπε πάσει θυσία να "φαγωθεί" ο τεχνικός διευθυντής της κρατικής τηλεόρασης Νίκος Μιχαλίτσης και ως συνέχεια να τοποθετηθεί  στη θέση του ο προ-προηγούμενος Κ.Τσακίρης. 
Βέβαια η ανακοίνωση-σκοπίμως άραγε;- τα μπερδεύει λίγο τα πράγματα. Ο διαγωνισμός που υποτίθεται πως απορρίπτει τις προσφορές, είναι ΔΥΟ διαγωνισμοί, εκ των οποίων ο ένας, για τη μεταφορά του σήματος έχει ήδη ολοκληρωθεί και εγκρίθηκε μάλιστα από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Τον κέρδισε η εταιρεία συμφερόντων Δ. Κοντομηνά. Ο δεύτερος για την εκμετάλλευση των δορυφορικών σημάτων ανά τον κόσμο (με εξαίρεση την Ευρώπη) είχε εκπέσει λόγω προσφορών από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και θα προκηρυσσόταν πάλι.
Μεγάλη ιστορία-μεγάλα συμφέροντα-πολλά πρόσωπα ανακατεμένα που αξίζει κάποια στιγμή να γραφτεί ολόκληρη. Σήμερα μένουμε στην ντρίπλα να παρουσιαστούν δυο διαγωνισμοί ως ένας. Έστω κι αν η απόφαση(;) της διοίκησης είναι η κατάργηση του διαγωνισμού! 
Κάτι που είχε ήδη αποφασισθεί σε κλειστά γραφεία, εκτός ΕΡΤ. Και με βοήθεια γνωμοδότησης αδελφής υπουργού; Ερώτημα κι αυτό προς διερεύνηση. 
Αφού λοιπόν έγιναν οι επαφές ανάμεσα σε αντίπαλες εταιρείες που διεκδικούν τη μεταφορά του δορυφορικού σήματος, αφού "φαγώθηκε" ο τεχνικός διευθυντής που ήταν εμπόδιο στα σχέδια(;) τους, αφού τα βρήκαν με την εταιρεία που κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό, θα πρέπει τώρα να ξεπεραστεί ο σκόπελος του ελεγκτικού συνεδρίου. Σιγά τα λάχανα. Εκεί θα κολλήσει η νέα διοίκηση; Τώρα μάλιστα που δεν θα έχει και τον "πόλεμο" από τα φίλα προσκείμενα blog αφού ο στόχος επιτεύχθηκε, ο δρόμος είναι ανοιχτός. 
Καμία έκπληξη για τους χειρισμούς και τις επιλογές. Είναι όμως εντυπωσιακό πως πάνε να σερβίρουν το θέμα. Τεχνικές "μεγάλου αδελφού", μισές αλήθειες ανάκατες, σερβιρισμένες σε θολό πλαίσιο. Όποιος κατάλαβε κακό του κεφαλιού του... 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σχετικα με την ΕΡΤ, στις αποφασεις που βγαινουν στην Διαυγεια και αφορουν δαπανες δεν αναγραφεται πλεον εξωτερικα (στη σελιδα) το ποσο της δαπανης. Ετσι αντι να υπαρχει εποπτικος ελεγχος των πεπραγμενων απο καθε ενδιαφερομενο, θα πρεπει πια να ανοιγουμε ενα-ενα τα pdf, να ψαχνουμε το ποσο και μετα να αθροιζουμε με κομπιουτερακι.

Εκουσια τακτικη συσκοτισης για να μη βγαινουν τα συγκεντρωτικα αποτελεσματα σε sites οπως το publicspending.gr.



Ανώνυμος είπε...

Όταν διαβάζετε τέτοια πράγματα σε βιογραφικά νέων διευθυντών, όπως αυτού που επέστρεψε στη γενική διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών, τι να περιμένει κανείς; Διαβάστε:
«Ειδικότερα τα επιτεύγματα και η τεχνολογική αναβάθμιση της ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Γενικού Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών, είχαν ως αποτέλεσμα την άρτια λειτουργία του δικτύου και των Ραδιοτηλεοπτικών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και επί πλέον την προετοιμασία της ΕΡΤ για την νέα εποχή της Επίγειας Ψηφιακής Μετάδοσης των προγραμμάτων της.»
Πώς είπατε; Άρτια λειτουργία των Ραδιοτηλεοπτικών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στους Ολυμπιακούς του 2004;
Καλά, τότε δεν ήταν που συνέβη το μεγαλύτερο φιάσκο τεχνικής φύσης στην τηλεοπτική ιστορία της ΕΡΤ με το απόλυτο μαύρο διάρκειας πάνω από 40 λεπτά στην πρεμιέρα της τηλεοπτικής μετάδοσης του Αθήνα 2004, και μάλιστα σε ποδοσφαιρικό αγώνα της Εθνικής Ελλάδος;
Και καλά, εσείς δικαιολογημένα το «ξεχάσατε».
Ο Τζώνυ Καλημέρης, που ανέλαβε τότε μια ευθύνη που δεν του αναλογούσε (Γενικός Διευθυντής Προγράμματος ήταν) και παραιτήθηκε γιατί δεν δεχόσαστε να παραιτηθείτε εσείς που είχατε την ευθύνη, το ξέχασε κι αυτός; Και τώρα σας ψήφισε στο ΔΣ για «νέο» Γενικό Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών;
Και εις άλλα με υγεία!

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνετε. Ο διαγωνισμός για τη διανομή και εκμετάλλευση ακυρώθυκε. Ο διαγωνισμός για τη μεταφορά ολοκληρώθηκε κανονικά, και μετά και την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου η σύμβαση με την εταιρεία που αναφέρετε υπογράφηκε κανονικότατα. Καμία επαφή αντίπαλω εταιρειών δεν προηγήθηκε. Η εκμετάλλευση εκκρεμεί και θα την χειριστεί η ΕΡΤ απευθείας με τους διανομείς σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία. Η μεταφορά γινεται κανονικά από την εταιρεία συμφερόντων Κοντομηνά