mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Σώνει και καλά να δώσουν σε άλλη εταιρεία την ERT WORLD;

Με μεσολάβηση υπουργού κατάργηση δημόσιου διαγωνισμού της ΕΡΤ;(αναδημοσίευση από το mediaproject)

Ποικίλα ερωτηματικά προκαλεί η προσπάθεια που εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες προκειμένου να βρεθεί «συμβιβαστική λύση» κατάργησης του διαγωνισμού της ΕΡΤ για τη μεταφορά των δορυφορικών σημάτων της ERT World σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες χθες Δευτέρα έγινε ανεπίσημη συνάντηση στο γραφείο του Σ.Κεδίκογλου στην οποία έλαβαν μερος στελέχη της εταιρείας ΚΒ IMPULS συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά και της εταιρείας COMART.
Ο διαγωνισμός για τη μεταφορά των δορυφορικών σημάτων στο μεταξύ που κατοχυρώθηκε στην εταιρεία του Δ.Κοντομηνά λόγω χαμηλότερου κόστους στην προσφορά του διαγωνισμού της ΕΡΤ, εγκρίθηκε ήδη από το ελεγκτικό συνέδριο και το σύννομο θα ήταν να προχωρήσει η υλοποίηση της σύμβασης. Με πρόσχημα, όπως όλα δείχνουν, ότι για το θέμα της δορυφορικής είχε γίνει παρέμβαση του εισαγγελέα(μετά από καταγγελία του τότε βουλευτή της Ν.Δ Σίμου Κεδίκογλου), το θέμα παραμένει ανοιχτό και η νέα διορισμένη από την 3κομματική κυβέρνηση της ΕΡΤ, ζήτησε πάλι νομική γνωμοδότηση από ανεξάρτητο νομικό γραφείο. Υποσκελίζοντας έτσι τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΕΡΤ και παραγράφοντας την έγκριση του ελεγκτικού συνεδρίου για τη σύμβαση του διαγωνισμού.
Αυτά συνέβησαν πριν τη χθεσινή σύσκεψη με τη συμμετοχή των ενδιαφερόντων και ανταγωνιστριών ιδιωτικών εταιρειών στο γραφείο του υπουργού, με την παρουσία εκπροσώπου της διοίκησης της ΕΡΤ. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες συζητήθηκε το σενάριο να παραιτηθεί(!) του διαγωνισμού που κέρδισε η KBI του Δ. Κοντομηνά, να της ανατεθεί με απευθείας ανάθεση η μεταφορά του σήματος για έξι μόνο μήνες και αυτό το διάστημα η διοίκηση της ΕΡΤ να επαναπροκηρύξει το διαγωνισμό της δορυφορικής (μεταφορά και εκμετάλλευση σημάτων) με νέους όρους.

Η διαδικασία αυτή που ελέγχεται για τη νομιμότητα της προκαλεί έντονο προβληματισμό και για τους στόχους της. Και το ερώτημα παραμένει. Γιατί τόση επιμονή από την πολιτική ηγεσία και τη διοίκηση της ΕΡΤ να καταργηθεί ένας δημόσιος ανοιχτός διαγωνισμός; Ποια συμφέροντα έχουν θιχτεί και σε ποιο βαθμό ώστε να επιδιώκεται συμβιβασμός με την εταιρεία του Δ.Κοντομηνά; Και έναντι ποιων ανταλλαγμάτων;

** Για την ιστορία της υπόθεσης έχει ενδιαφέρον και η ανοιχτή επιστολή-καταγγελία του τεχνικού διευθυντή Νίκου Μιχαλίτση τον οποίο θέλουν να αποπέμψουν από την Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: