mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Καλούν για τη γενική απεργία: Τεχνικοί-επιμελητές-διορθωτές

Του Σπύρου Δερβενιώτη
Συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία αύριο 26 Σεπτεμβρίου καλούν σωματεία και φορείς στο χώρο της οπτικοακουστικής παραγωγής. (παρακάτω αναρτώνται τα πλήρη καλέσματα από τον ΣΜΕΔ και την ΕΤΕΚΤ) 
  • Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών καλεί τα μέλη του και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στα πανεργατικά συλλαλητήρια και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, σε όλες τις πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που προκηρύχθηκε για τηνΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, εν όψει της οριστικοποίησης των μέτρων του «νέου Μνημονίου». 
  • Η ΣΥνέλευση ΒΑσης ΤΕχνικών Κινηματογράφου & Τηλεόρασης (ΣΥ.ΒΑ.ΤΕ.Κ.Τ.) καλεί όλους & όλες στην γενική απεργία 26/9/12 & ώρα11. 30 στο Μουσείο. Παλιοί και νέοι εργαζόμενοι του χώρου, έχοντες και μη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, έλληνες και μετανάστες, όλοι μαζί!
  • Κάλεσμα - συγκέντρωση – διαμαρτυρία  από την ΕΤΕΚΤ. 

Προσυγκέντρωση του ΣΜΕΔ για την πανεργατική πορεία στην Αθήνα 
Τετάρτη 26/9, 11 π.μ. 
Πύλη Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (οδός Πατησίων), 
μπροστά στο πανό του Συλλόγου 

Για τρίτο συνεχή χρόνο, όλες οι κοινωνικές ομάδες της χώρας που δεν συμμετέχουμε αντικειμενικά στην άνωθεν «διαχείριση» της καπιταλιστικής κρίσης βαλλόμαστε αδυσώπητα από τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις «εθνικής σωτηρίας»: εσωτερικοί και εξωτερικοί εργαζόμενοι, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχοι, άνεργοι, αλλά και ακόμα πιο αδύναμες, χρονίως περιθωριοποιημένες κοινωνικές κατηγορίες (μετανάστες, εκπορνευόμενες γυναίκες), αντιμετωπίζουμε καθημερινά μια ολοένα πιο βάρβαρη επίθεση στους όρους της ζωής μας, από τα στοιχειώδη εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματα μέχρι το φυσικό μας περιβάλλον. Ταυτόχρονα, επιχειρείται με κάθε τρόπο να μας επιβληθεί ένας κυνικά σχεδιασμένος κοινωνικός αυτοματισμός που θα στρέφει τη μία κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη, σε μια κατ’ εξοχήν φασιστική αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων, «εσωτερικών εχθρών» και «ενόχων» για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.

Ας κρατήσουμε τα μάτια μας ανοιχτά: η διακρατικά ελεγχόμενη, πλέον, εργοδοτική τρομοκρατία των συντριπτικών μέτρων των «Μνημονίων», σε συνδυασμό με τη διαρκώς εντεινόμενη «επίσημη» καταστολή και την –πρωτόγνωρη εδώ και δεκαετίες στον δυτικό κόσμο– συντονισμένη παρακρατική δράση αυτόκλητων «ταγματασφαλιτών» και πατενταρισμένων έμμισθων τραμπούκων, μας δείχνει καθαρά τον «ένοχο» της ελληνικής τραγωδίας. Ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας, το καπιταλιστικό, αναδιαρθρώνεται και εξαπολύει έναν παγκόσμιο πόλεμο στον οποίο οι παραδοσιακές στρατιωτικές συγκρούσεις δεν είναι παρά τα πιο αιματηρά επεισόδια και η Ελλάδα δεν είναι παρά ένα μόνο θέατρο των μαχών. Οι πολέμαρχοι δεν θα σταματήσουν, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Πορτογαλία, ούτε στην Ισπανία, ούτε πουθενά αλλού, μέχρι το αντίπαλο στρατόπεδο –εμείς– να γίνει τόσο φτωχό και υπάκουο όσο επιτάσσει η επανεκκίνηση της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Σε αυτές τις συνθήκες, δεν χωρούν πολλά λόγια. Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών δεν θα σταματήσει να ενώνει τις δυνάμεις του με όλες και όλους όσους αγωνίζονται καθημερινά για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς τους, για την προώθηση της αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων, για τη συλλογική απόκρουση της λαίλαπας. Είναι καθήκον μας.

Να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στη γενική υποτίμηση της ζωής μας

Έχουμε να κερδίσουμε έναν κόσμο ολόκληρο

ΕΤΕΚΤ

Καλούνται όλοι οι Συνάδελφοι από το Ακρόαμα Θέαμα. Ημέρα Γενικής Απεργίας να παραβρεθούν στην συγκέντρωση - διαμαρτυρία στις 26/9/2012,έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού Μπουμπουλίνας 20. 
Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη. Η συμμετοχή μας είναι καθοριστική διότι: Ο Πολιτισμός είναι ακέφαλος, η Ανεργία καλπάζει , οι Μαυραγορίτες δαμάζουν και ρημάζουν τα κεκτημένα… 
Τα προβλήματα είναι πολλά και μας αφορούν όλους. Αυτή η Συγκέντρωση - Διαμαρτυρία είναι κάλεσμα προς όλους τους Επαγγελματίες του Οπτικοακουστικού τομέα, μέλη της Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. και μη μέλη … 
ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 και ώρα 11 .00 πμ. 
Να δηλώσουμε ότι είμαστε - ήμαστε Εδώ.  Σας περιμένουμε όλους. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς . Το Δ.Σ της Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: