mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Χωρίς αποτελέσματα εκλογών, το κυριακάτικο σόου στην TV πριν τα μεσάνυχτα

Από την Αυγή

Πονοκέφαλο στα τηλεοπτικά κανάλια έχει προκαλέσει η ευρωπαϊκή οδηγία για μη μετάδοση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών πριν από τις 12.00 τα μεσάνυκτα, οπότε θα έχουν κλείσει οι κάλπες σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή επικράτεια.
Το σενάριο του τηλεοπτικού σόου της βραδιάς των ευρωεκλογών και της δεύτερης φάσης των αυτοδιοικητικών εκλογών θα πρέπει να σχεδιαστεί με βάση το ότι η ροή των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα για τις ευρωεκλογές θα αρχίσει μετά τα μεσάνυχτα και όχι σύμφωνα με τη ροή που καταγράφει και δίνει στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών. 
Τα στοιχεία θα συλλέγονται, σύμφωνα με τη ροή τους, όμως δεν θα ανακοινώνονται. Στις 12.00, όπως υπολογίζουν οι υπεύθυνοι των καναλιών, θα έχει συλλεγεί ένα ικανό ποσοστό ψηφοδελτίων, ώστε να προκύπτει με σχετική ακρίβεια και το τελικό ποσοστό των αποτελεσμάτων.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί επιμένουν και θα μεταδώσουν exit poll, παρά την αποτυχία τους την περασμένη Κυριακή. Σχετικές ανακοινώσεις έχουν εκδώσει το Mega και ο ΑΝΤ-1. Στο τραπέζι έχει πέσει και συζητείται η πρόταση του Κ. Παναγόπουλου της εταιρείας ALCO τα exit poll να μεταδοθούν μετά τις 20.00 ώς τις 20.30 το βράδυ της Κυριακής, έτσι ώστε να έχει καταμετρηθεί το σύνολο του δείγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: