mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

O Αλέξης Σκαναβής χλευάζει τη δικαιοσύνη, ξεφτιλίζει και την ΕΣΗΕΑ

Ουρανό και γη είχε κινήσει ο εκδότης του "Ελεύθερου Τύπου" Αλέξης Σκαναβής προκειμένου να μην γίνει η απεργία που είχαν αποφασίσει οι εργαζόμενοι λόγω μη πληρωμής των μισθών και συνεχών αθετήσεων δεσμεύσεων. Με απειλές, με παρακάλια, κατέβασε τους διευθυντές του να δεσμευθούν πως θα πληρωθούν όλοι στο τέλος του Μαρτίου.
Με αυτό το επιχείρημα αποδέχθηκε το δικαστήριο να κρίνει "παράνομη" την απεργία αποφασίζοντας παράλληλα πως ο Ελεύθερος Τύπος πρέπει να πληρώσει τον μισθό Μαρτίου στις 30 Απρίλη και μια δόση 300 ευρώ, από τα οφειλόμενα του 2013.
Ο Αλέξης Σκαναβής για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε αναξιόπιστος. Και να κοροϊδεύει και τις δικαστικές αποφάσεις. Στις 30 του μήνα οι εργαζόμενοι έλαβαν το 50% του μισθού του Μαρτίου.
Η οικονομική διευθύντρια δεν ήξερε, δεν άκουσε, δεν έμαθε για τη δόση των οφειλομένων και το μόνο που είχε να τους μεταφέρει είναι πως το υπόλοιπο του 50% του μισθού του θα το λάβουν τη Δευτέρα 5 Μαΐου.  Τη Δευτέρα 5 του μήνα υποτίθεται πως θα γινόταν ενημέρωση για το πότε θα πληρωνόταν ο Απρίλιος.
Ο εκδότης του Ελεύθερου Τύπου τραβάει τη σύγκρουση με τους εργαζόμενους στα άκρα, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τη απόφαση του Δικαστηρίου. Προφανώς αφού έπεισε ορισμένα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπως την κυρία Γυπάκη που την κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας θεωρεί πως μπορεί να χλευάσει και τη συνδικαλιστική ένωση. Και να τη ρεζιλέψει. Τα σωματεία ήταν αυτά που τελικά έπεισαν τους εργαζόμενους να αναστείλουν την απεργία τους πείθοντάς τους ότι ο εκδότης του ΕΤ θα είναι συνεπής με τη δέσμευσή του. Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μήνα που ο κ Σκαναβής εξευτελίζει τα σωματεία.
Ζήτημα όμως τίθεται και με τον διευθυντικό προσωπικό της εφημερίδας που στην τελευταία γενική συνέλευση έκαναν ότι είναι δυνατό για να αποτρέψουν την απεργία βασιζόμενοι και αυτοί στη δέσμευση Σκαναβή για καταβολή των συμφωνηθέντων. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι πρώτοι που πρέπει να αισθάνονται ντροπή για τη στάση τους είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που δεν αντιδρούν δυναμικά γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους εκδότες, ξεφτιλισμένα /πουλημένα σωματεία και αδιάφορους εκπτοσώπους. Μόνο όταν καταλάβουν πως χωρίς αυτούς φυλλο δεν βγαίνει θα δουν λεφτά στους λογαριασμούς τους. Και ο νοών νοείτο

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ένα κατά τη γνώμη μου σημαντικό λάθος στο δημοσίευμά σας. Τα σωματεία ουδέποτε έπεισαν τους εργαζόμενους να αναστείλουν την απεργία. Επρόκειτο για μία πρωτοβουλία που πήραν μονομερώς, δίχως να ρωτήσουν τους εργαζόμενους, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά τον περίεργο ρόλο που διαδραματίζουν στην όλη ιστορία.