mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ένα εκατ. αρχικά στις εκλογές για τα ΜΜΕ, συν κάτι χιλιάδες μετά τις εκλογές!


Τη φράση περιμένουμε τις εκλογές για να βγάλουμε έσοδα, στο χώρο των ΜΜΕ τη γνωρίζουμε όλοι. Τα έσοδα δεν αυξάνονται βέβαια από την αύξηση των κυκλοφοριών αλλά από τις διαφημίσεις. Και όχι μόνο των υποψηφιών αλλά του κράτους. Το οποίο κράτος έχει μειώσει την κρατική διαφήμιση. Ευκαιρία λοιπόν οι εκλογές να ανοίξει το πουγγί, το οποίο άνοιξε και έβγαλε αρχικά ένα εκατομμύριο ευρώ.
Όπως έγραψαν οι "Τυπολογίες" (εδώ το πλήρες άρθρο), το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε διαφημιστική δαπάνη για τη διαφήμιση των δυο εκλογικών Κυριακών ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Κανένα πρόβλημα θα μπορούσαμε να πούμε. Η δαπάνη όμως εγκρίθηκε στις 9 Μάϊου, δέκα μέρες δηλαδή πριν την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Τη διαφημιστική καμπάνια ανέλαβε η εταιρεία Universal η οποία θα έπρεπε σε αυτό το χρονικό διάστημα να σχεδιάσει και να δημιουργήσει και να μοιράσει τα σπότ προς προβολής σε όλα τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά.
Και ενώ "έτρεχε" αυτή η καμπάνια του ενός εκατ. ευρώ, το υπουργείο Εσωτερικών επανήλθε μετά τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση και ζήτησε άλλες 80.000 ευρώ! Ο Σίμος Κεδίκογλου, όπως φαίνεται στη απόφαση που δημοσιεύτηκε, ενέκρινε το επιπλέον ποσό. Σημασία έχει όμως σε ποιους την απευθύνει την απόφαση του...
Σημειώνεται:


"Την με αριθμ. πρωτ. 8730/09-05-2014 (ΑΔΑ: ΒΙΦΥΟΞΘΩ-Υ9Η) απόφαση του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό «Έγκριση του προγράμματος διαφημιστικής προβολής του Υπουργείου Εσωτερικών, για το έτος 2014» ύψους 1.000.000,00€. IV. Το υπ’ αριθ. πρωτ. 9351/21.05.2014 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, (ηλεκτρονική αίτηση με κωδικό 960), με το οποίο ζητείται η έγκριση επιπλέον δαπάνης ύψους 80.000,00€ για την υλοποίηση του προγράμματος διαφημιστικής προβολής του Υπουργείου Εσωτερικών για το έτος 2014, ήτοι συνολικά ύψους 1.080.000,00€ (1.000.000,00€ +80.000,00€)".
Στο εύλογο ερώτημα που προκύπτει "μα, καλά δεν έφθασε ένα εκατομμύριο ευρώ για να διαφημιστούν οι εκλογές;", η απάντηση ίσως θα μπορούσε να δοθεί από τους αποδέκτες της νέας υπουργικής απόφασης.
Ξαφνικά η απόφαση Κεδίκογλου κοινοποιείται σε όλες τις Ενώσεις ιδιοκτητών εφημερίδων, ραδιοφώνων και καναλιών της Περιφέρειας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: