mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Με απεργοσπάστες ο Ελεύθερος Τύπος έγινε της ....Κυριακής

Για πρώτη φορά στην ιστορία του "Ελεύθερου Τύπου", τη χαρακτηριζόμενη και "ναυαρχίδα της δεξιάς", πραγματοποιήθηκε απεργία των εργαζομένων. Ο Αλέξης Σκαναβής το κατάφερε κι αυτό. Βέβαια ως την τελευταία στιγμή, στις 11.00 το βράδυ της περασμένης Τετάρτης δηλαδή, προσπάθησε για μια ακόμη φορά να σπάσει την απόφαση της απεργίας, καλώντας όσους εργαζόμενους βρίσκονταν στην εφημερίδα εκείνη την ώρα να ...ξαναψηφίσουν για το αν θέλουν απεργία!
Η προσπάθεια προφανώς κι έπεσε στο κενό, οπότε την Πέμπτη επιστρατεύτηκε η γνωστή μέθοδος της προσφυγής στα δικαστήρια. 
Έστω κι αν ο ίδιος ο εκδότης είχε μεταφέρει στους εργαζόμενους πως θα σας πληρώσει στις 31 Μαΐου και αν θέλετε κάντε την απεργία σας...
Μετά την απόφαση που έβγαλε την απεργία ως είθισται στο χώρο των ΜΜΕ "παράνομη" για τυπικούς λόγους, αυτή προκηρύχθηκε από την ΠΟΕΣΥ. 
Και έγινε κανονικά με την πλειονότητα των εργαζομένων να απεργεί και να κάνει περιφρούρηση για να μην εκδοθεί το φύλλο της Παρασκευής.
Μήπως δεν βγήκε η εφημερίδα στα περίπτερα; Ναι δεν βγήκε. Στη θέση του όμως κυκλοφόρησε ο "Ελεύθερος Τύπος" της Κυριακής! Μετά τη λήξη της απεργίας το πρωί. 
Αν προσέξετε στο πρωτοσέλιδο φαίνεται καθαρά το κοψοράψιμο στους τίτλους. 
Και πως να μην φαίνεται αφού χθές Πέμπτη ημέρα της απεργίας βρίσκονταν στην εφημερίδα περί τους 10 εργαζόμενους, απεργοσπάστες που ανέλαβαν να κλείσουν το κυριακάτικο φύλλο. 
Παρόντες έξω από την εφημερίδα, μάθαμε πως βρίσκονταν και συνδικαλιστικά στελέχη της ΕΣΗΕΑ που συνομίλησαν με εργαζόμενο -απεργοσπάστη, πρώην υποψήφιο συνδικαλιστή με τους "Μαχόμενους δημοσιογράφους". Δεν κατάφεραν ωστόσο να μάθουν πως σήμερα Παρασκευή θα κυκλοφορούσε ο Τύπος της Κυριακής με αλλαγμένο τίτλο....
Οι εργαζόμενοι περιμένουν τώρα την πληρωμή του μισθού του Απρίλη στις 31 Μαΐου. Όσο για τις αμοιβές κυριακάτικων και νυχτερινών, όπως είπε ο εκδότης, "ξεχάστε τα". 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απομονωση σε ολους τους απεργοσπαστες και κηρυξη νεας απεργιας την επομενη βδομαδα.Σκληρο ροκ αφου ετσι θελουν.