mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί..

 " Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας,
 γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται .
Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." 

Κώστας Βάρναλης
Στις περιφερειακές εκλογές της 18ης Μάη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πήρε πανελλαδικά 2,34%. Εξέλεξε περιφερειακούς συμβούλους σε 7 περιφέρειες και δεκάδες δημοτικούς συμβούλους. Είμαστε μια ανάσα πρίν απο το 3% που θα εξασφαλίσει την εκλογή ευρωβουλευτή. Και θέλουμε τη βοήθειά σου γι’ αυτό. Δώσε τη δύναμη στην επαναστατική αριστερά να μπεί στην ευρωβουλή. Γιατί δυνατή ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα κάνει τη διαφορά στις 26 Μάη. Γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν η δύναμη που “έσπρωχνε” όλη την αριστερά την προηγούμενη 5ετία και αγωνιστικά, αλλά και πολιτικά.

- είναι η δύναμη που θέτει ξεκάθαρα πως για να έχουμε το Ψωμί - Δουλειά - Παιδεία - Ελευθερία της εποχής μας πρέπει να έρθουμε σε ρήξη με την φυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να διαγράψουμε το χρέος και να εθνικοποιήσουμε τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας.

- για να πέσει η άθλια κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου χρειάζεται και η πιο βαθιά καταδίκη της την Κυριακή (και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μια τέτοια ψήφος) και η ύπαρξη από Δευτέρα μιας ισχυρής μαχόμενης Αριστεράς, που θα συμβάλλει σε μια μεγάλη αντεπίθεση του μαζικού κινήματος για να τους ρίξουμε. Γιατί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - τρόικα δεν φεύγουν, αν δεν τους ρίξουμε. Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα ενθαρρύνει αυτή την αντεπίθεση.

προσοχή: δεν μετράει η εκλογική διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, αλλά η πολιτική διαφορά, η διαφορά πολιτικής. Γιατί δεν θέλουμε μία από τα ίδια. Δεν θέλουμε αλλαγή διαχειριστή στην κυβέρνηση, αλλά αλλαγή πολιτικής. Και γι΄ αυτό, η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η καλύτερη εγγύηση.
- η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μήνυμα για μια άλλη Αριστερά. Μια Αριστερά της ρήξης και της ανατροπής, της ελπίδας και της νίκης. Μια Αριστερά ενωτική, μετωπική η ίδια, υπέρ της μετωπικής συμπόρευσης και της κοινής δράσης όλων των μαχόμενων δυνάμεων μέσα στο μαζικό κίνημα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέει τα πράγματα με το όνομά τους, «δεν παραδέχεται τη νύχτα» και λειτουργεί ως αφύπνιση για όλη την Αριστερά (χαρακτηριστική η στάση της στις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων). Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι και μήνυμα αντίστασης σε μια Αριστερά που δηλώνει πως "η Ελλάδα ανήκει στο δυτκό πλαίσιο, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητο" (Αλ. Τσίπρας στον Αντένα 14/5/14), αλλά και σε μια Αριστερά που περιχαρακώνεται στο κόμμα – φρούριο.
- η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μια ανταρσία στην μιζέρια και στην υποταγή, είναι μια περήφανη και αισιόδοξη στάση, που δεν λέει μόνο "δεν πάει άλλο", αλλά μπορούν και πρέπει "να πάνε αλλιώς".

Δεν υπάρχουν σχόλια: