mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Οι παράπλευρες απώλειες στο λουκέτο ΕΡΤ και το αδίκημα του πλιάτσικου της περιουσίας της

Οι παράπλευρες απώλειες προκαλούν χάος, γράφει το "Ποντίκι" στο ρεπορτάζ του. Δεν είναι όμως μόνο το χάος που προκλήθηκε σε όλη τη χώρα από το σβήσιμο των συχνοτήτων. Κυρίως είναι η σπουδή της ΝΔ του Σαμαρά να ξεπουλήσει με συνοπτικές διαδικασίες την τεράστια περιουσία της ΕΡΤ σε πρόγραμμα. Καραρχήν τα αθλητικά δικαιώματα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που ξεπουλιούνται ήδη με αδιαφανείς διαδικασίες σε ιδιωτικά κανάλια ενώ το κράτος αναλαμβάνει να πληρώσει(;) το κόστος τους(γενική γραμματεία-υπουργείο Οικονομικών) από τα δικά μας λεφτά. Πρόκειται για αδικήματα που κανονικά θα έπρεπε να τους οδηγήσουν στο σκαμνί του εισαγγελέα αμέσως. Πριν γίνει η εκκαθάριση την οποία οι ίδιοι ανήγγειλλαν ξεπουλάνε περιουσία της εταιρείας;

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας: 
Μπροστά στη σπουδή τους να βρουν δημόσιους υπαλλήλους να απολύσουν οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοι προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου, απέδειξαν πως δεν ενδιαφέρονται για την Ελλάδα. Οι παράπλευρες απώλειες είναι καταστροφικές. Κόβοντας το σήμα της ΕΡΤ η χώρα έμεινε χωρίς φωνή σε όλα τα σύνορα αφού τα ιδιωτικά κανάλια καλύπτουν γεωγραφικά μόλις το 60% της Ελλάδας. Από τη Μακεδονία μέχρι το Αιγαίο, οι συχνότητες, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές καταλήφθηκαν από τα ραδιοτηλεοπτικά σήματα της Αλβανίας, των Σκοπίων, της Τουρκίας. Τα ιδιωτικά κανάλια έμειναν να εκπέμπουν στις μεγάλες πόλεις της χώρας, τα τούρκικα σήριαλ ή τις ξένες αμερικάνικες σειρές.
Δεκάδες συμφωνίες της ΕΡΤ αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, όπως αυτή που υπέγραψε πρόσφατα με την ΤΕΑΜ για το Τσάμπιονς Λιγκ, για το Μουντιάλ, το Eurobasket, το στίβο, κ.λ.π. είναι κυριολεκτικά στον αέρα με το δημόσιο να είναι  υποχρεωμένο να πληρώσει το κόστος από τα δικαιώματα προβολής.  Και αυτά ήταν τα μόνα που σκέφθηκε ο Σίμος Κεδίκογλου προβλέποντας πως θα διατεθούν προς παραχώρηση-πώληση σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς! Ενέργεια που ενέχει έως και ποινικές ευθύνες για τους υπεύθυνους της εξαφάνισης του ραδιοτηλεοπτικού σήματος του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού Οργανισμού.
Το λουκέτο στην ΕΡΤ έκοψε το σήμα μετάδοσης του ΡΙΚ σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας νευρική κρίση στη Λευκωσία. Ο πρόεδρος του ΡΙΚ έκανε λόγο για αντισυνταγματική παράνομη ενέργεια και παραβίαση διεθνών συμφωνιών και συμβάσεων.
Και δεν είναι μόνο τα παραπάνω. 
Την Τετάρτη κόπηκε η μετάδοση ροής των αποτελεσμάτων του τυχερού παιχνιδιού ΚΙΝΟ του ΟΠΑΠ σε 1.600 πρακτορεία, καθώς η εικόνα μεταδιδόταν μέσα από το δίκτυο της ΕΡΤ! Το υπουργείο Παιδείας βρίσκονταν στα πρόθυρα νευρικής κρίσης λόγω των πανελλήνιων εξετάσεων. Μέσω του δικτύου πομπών της ΕΡΤ μεταδίδονται τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων στα ειδικά μαθήματα.

Μαζί με το σήμα της ΕΡΤ έσβησαν απότομα από την επίγεια μετάδοση τα διεθνή ραδιοτηλεοπτικά σήματα των BBC, Deutsche Welle, TV 5 και CNN. Το ευρωπαϊκό Euronews  φρόντισε ο Σίμος Κεδίκογλου να το ρίξει εδώ και μήνες από τον αέρα για να μην ενοχλεί την  κατευθυνόμενη ενημέρωση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: