mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

300 έψαχνε το Μαξίμου, βρήκε(;) 30 για να εκπέμψει υπό προστασία ΜΑΤ την δική του "ΕΡΤ"

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζει η κυβέρνηση το σχέδιο για τη μεταβατική δημόσια τηλεόραση σύμφωνα και με την προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, γράφει η "Αυγή-on line" .

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας να προσθέσουμε τις φήμες που κυκλοφορούν από το πρωί πως η σαμαρική μεταβατική "ΕΡΤ-ΝΕΡΙΤ" θα εκπέμψει μέσα από τη Μουρούζη που βρίσκεται ήδη υπό κατοχή των αστυνομικών δυνάμεων ή την Κατεχάκη την οποία επίσης ελέγχουν τα ΜΑΤ. Από το πρωί οι πληροφορίες έλεγαν πως αναζητούνται οι "300" που θα υπογράψουν τις συμβάσεις εργασίας για τη μεταβατική τηλεοπτική διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών. Από την άλλη, νομικοί κύκλοι προτρέπουν την ΠΟΣΠΕΡΤ να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση κατά του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ο οποίος δεν εκτελεί την απόφαση του ΣτΕ για άμεση εκπομπή των προγραμμάτων της ΕΡΤ.
Γράφει επιπλέον το ρεπορτάζ: 

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει να παρουσιάσει το σχέδιο στην νέα σύσκεψη που θα έχει με τους δύο άλλους πολιτικούς αρχηγούς την Τετάρτη το απόγευμα. Το νέο σχήμα θα υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών και θα δημιουργηθεί προς τούτο αρμόδια διεύθυνση. Θα λειτουργεί με προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην οποία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αν επιθυμούν, θα τοποθετήσουν δικά τους στελέχη όπως δεσμεύτηκε χθες ο πρωθυπουργός στους κυβερνητικούς εταίρους. Σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών έγινε σύσκεψη συνεργατών των συναρμοδίων υπουργών κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα και Σίμου Κεδίκογλου με την την συμβολή και του γενικού γραμματέα Μεταφορών κ. Μενέλαου Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να λειτουργήσει η μεταβατική δημόσια τηλεόραση, θα γίνουν προσλήψεις με συμβάσεις έργου δίμηνης διάρκειας. Υπολογίζεται ότι περί τα 30 άτομα θα βγάζουν στοιχειώδες πρόγραμμα προκειμένου να φύγει το μαύρο από τους δέκτες το οποίο θα περιλαμβάνει και τρία δελτία ειδήσεων. Όλα τα κανάλια βέβαια θα προβάλλουν το ίδιο πρόγραμμα. Το Μέγαρο Μαξίμου λέει ότι αν θέλουν οι δύο εταίροι μπορεί να οριστεί από τώρα ο αρμόδιος υφυπουργός -που μπορεί να προέρχεται από ένα από τα δύο κόμματα- που θα εποπτεύσει τόσο το μεταβατικό σχήμα όσο και τη ΝΕΡΙΤ. Με τον τρόπο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι ξεπερνιέται το πρόβλημα με το μαύρο στις οθόνες, διασώζεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ και εφαρμόζεται και η προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ που ζητά την άμεση εκπομπή από τις συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: