mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Φανταστείτε η κυρία Μέρκελ να έκλεινε με αστυνομία το ARD και το ZDF....

Μετά την Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, η αυταρχική, ακροδεξιά επέμβαση εναντίον της δημόσιας ΕΡΤ και στη Γερμανία.


Η επιστολή της Ελληνίδας καθηγήτριας του του πανεπιστημίου του Γκίσσεν δρ.Θεοδώρα Δημητρούλια στο γερμανικό ραδιόφωνο. 

Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες του Deutschland Radio DLR

Φανταστείτε, η κυρία Μέρκελ να aποφασίζει, και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του FDP μέσα σε μια νύχτα και πάραυτα με την παρέμβαση της αστυνομίας να κλείσει τα κανάλια ARD και ZDF.
Πως θα αντιδρούσατε; Γιατί δεν εκφράζεται αυτή η αναλογία στα σχόλιά σας;
Φανταστείτε, η ΕΡΤ είναι ίσως ο μοναδικός τηλεοπτικός σταθμός μέσα στο έλος των ιδιωτικών ελληνικών καναλιών που προσπαθεί να ασκήσει κάποια στοιχείωδη κριτική και διαθέτει μερικούς αξιόλογους δημοσιογράφους που είναι εναντίον των μέτρων λιτότητας ή τουλάχιστον εκφράζονται προσεκτικά υπέρ τους. Από τώρα και στο εξής δεν υφίστανται πια αυτές οι φωνές και για τους επόμενους τουλάχιστον τρεις μήνες καμία ανάλογη δημόσια φωνή στην Ελλάδα.
Φανταστείτε, ασκείται κριτική στον Ερντογάν, ασκείται κριτική στον ´Ολαν, ασκείται κριτική στον Πούτιν, αλλά όχι στον Σαμαρά. Γιατί; Διότι με απόλυτη υπακοή απέναντι στην Τρόικα αποφασίζει ανεξάρτητα από τα συμφέροντα του λαού του και της χώρας του. Γιατί δεν παρεμβαίνει η κυρία Μέρκελ, η ΕΕ όπως κάνουν για τον Ερντογάν, τον Πούτιν και Σια;
Τέτοια μέτρα όπως αυτά που παίρνει ο κ. Σαμαράς θυμίζουν την στρατιωτική δικτατορία (1967-1974). Οι συνταγματάρχες τότε έκαναν ακριβώς το ίδιο και μέσα σε ελάχιστο χρόνο έστησαν ένα πιστό τους προπαγανδιστικό κανάλι.
Και πολλοί ´Ελληνες διαθέτουν καλή μνήμη και συγκρίνουν τη σημερινή κατάσταση με την Χούντα και τα τηλεοπτικά της κανάλια. Η λέξη "δικτατορική" στο σχόλιο της συντάκτριας σας ( Κοπτσίδου μετά τις 19:00, 12.06.13) αποδίδει ακριβώς την κατάσταση.

Γιατί δεν μπορείτε να παρουσιάσετε στους γερμανούς ακροατές τα γεγονότα στην Ελλάδα πιο κατανοητά και σε όλες τους τις συνέπειες;
Είναι οι επί τόπου συνάδελφοί σας (π. χ. Höhler μετά τις 18:00, 12.06.13) ανίκανοι να κατανοήσουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα; Δεν διαθέτουν καμία ιστορική μόρφωση;

Αναρωτιέμαι τι θα πρέπει να συμβεί ακόμη στην Ελλάδα για να γίνονται εδώ ρεπορτάζ και σχόλια με βαθύτερη κριτική και περισσότερες πληροφορίες;
Γιατί δεν καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνη και απειλητική είναι η κατάσταση στην Ελλάδα;

Αυτή η πράξη βίας του κυρίου Σαμαρά εναντίον της ελευθερίας του τύπου αποτελεί το τρελός της δημοκρατικής νομιμότητας της κυβέρνησης Σαμαρά.
Von meinem iPad gesendet

Μια μακρόχρονη και με πάθος ακροάτρια του ραδιοφώνου σας που ταυτόχρονα έχει πολλούς δημοσιογράφους φίλους τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Δρ. Δημητρούλια Θεοδώρα Κόχλαας

Δεν υπάρχουν σχόλια: